Dotze restaurants participen en la XX campanya del Peix de Roca de Begur

19 abr 2018

Un total de 12 restaurants participaran en la XX edició de la campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que comença el 28 d’abril i acaba el 3 de juny. Com a novetat, es faran un vídeo de cadascun dels establiments participants per potenciar la campanya begurenca a la xarxes socials, a part de potenciar la promoció turística. L’acte inaugural, que es repeteix a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, com l’any passat, tornarà a dirigir-lo la periodista i presentadora de TV3 Helena Garcia Melero, mentre que aquest any, en el concurs de cuina popular de la campanya comptarà com a jurat el xef del restaurant Àbac, Jordi Cruz, popular amb el programa de televisió gastronòmic MasterChef i amb 3 estrelles Michelin.

Els restaurants participants són Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Les Brases del Toc-Hotel El Convent i Toca al Mar. En la campanya, com es porta fent des de l’inici, l’any 1997, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb un preu tancat. La il·lustradora  de la campanya és l’artista Mireia Vila, que ja va fer-ho l’any passat, i que enguany, en l’acte inaugural farà un gran mural. La inauguració acabarà, com sempre, amb una demostració culinària amb tastets dels establiments participants, encara que enguany també comptarà amb l’animació del grup de teatre Mutis.

Altres novetats programades per commemorar els 20 anys de la mostra  són dues cates de vins Peralada, que és patrocinador de la campanya, i un taller infantil de piruletes de xocolada de peix de roca. La primera cata de vins es farà l’11 de maig a la terrassada del restaurant Cal Bandarra. I la segona, acompanyada amb la música d’Els Cremats, es farà el 26 de maig, a les 19 hores, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. Aquesta cata servirà de preàmbul del concurs de cuina que es farà el dia següent, 27 de maig, al mateix espai públic, a les 12 del migdia. Durant l’acte del concurs, que arriba a l’onzena edició, tindrà lloc un reconeixement als restaurants que han participat a les vint edicions. Al mateix temps, també s’entregaran els premis del concurs d’aparadors de la campanya, que també arriba a l’onzena edició.

Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una visita guiada i passejada en barca pel litoral begurenc. El sorteig es farà entre tots els que degustin el menú i hi hauran 8 premis per a dues persones cadascun. La visita guiada i passejada es farà el dissabte 3 de juny, coincidint amb Begur Sotaigua.