Editen un segell de Begur per les postals de la trobada de “postcrossing”

19 oct 2018

L’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Begur edita un segell especial de curs legal, amb un tiratge de 200 exemplars, per a la trobada de Postcrossing (enviament de postals), que es fa demà, per primera vegada, al municipi. El segell, on apareix el logotip de la promoció turística del municipi, es podrà adquirir demà a l’Oficina de Turisme i té la tarifa C, és a dir, per correspondència ordinària per a tot el món. “Aprofitem la trobada per potenciar una promoció entre aquest col·lectiu, que abarca tot el món”, ha recordat el regidor de l’àrea, Eugeni Pibernat. Paral·lelament, els organitzadors de la trobada han editat dues postals dissenyades especialment amb dues vistes del municipi.

La presentació del segell de la trobada es farà demà, a les 10 del matí, a l’ajuntament durant la recepció oficial dels postcrossers. D’altra banda, els organitzadors entregaran a les autoritats les postals dissenyades per a l’ocasió (meeting-cards) i polseres a tots els participants. A partir de les 10,30 començarà la visita guiada pel municipi i la possibilitat de comprar postals locals. Entre les 12 i les 14 hores hi haurà el moment d’escriure les postals i anar a la bústia amb les autoritats per dipositar-les. Hi ha prevista la visita de la Fundació Mona, que parlarà sobre el seu projecte i es podran comprar les seves postals i així ajudar-los. La trobada acabarà a les 14 hores amb un dinar de germanor.

Postcrossing, que és una iniciativa del portuguès Paulo Magalhaes d’enviar targetes postals, té com objectiu no és el col·leccionisme propi de postals, sinó la compartició de moments i experiències, el coneixement de realitats llunyanes i enviar bons desitjos a tots els racons del món. Actualment, el projecte, que va néixer el 2005, aplega més de 700 mil persones distribuïdes pels cinc continents, que han enviat ja més de 47 milions de postals. A Catalunya n’hi ha quasi 1400 persones. “No descartem que la trobada de Begur sigui anual i que el municipi esdevingui una cita obligada en els seus viatges”, ha explicat Carol Ruiz, una de les organitzadores de la trobada, juntament amb Michele Bondesan, i resident a Begur.

Per fer possible el projecte de Postcrossing, Magalhaes, juntament amb els seus amics, van crear una pàgina web per permet a persones de tot el món enviar i rebre postals com. “El que havia començat com un joc entre amics va esdevenir un fenomen de caire mundial”, recorda Ruiz. Per poder participar-hi, cal inscriure’s prèviament com a membre. La pàgina és https://www.postcrossing.com/. Però, paral·lelament organitzen trobades presencials per compartir el hobby en persona i fer nous amics.


Categories: AjuntamentSocietat