El 27 d’abril Protecció Civil farà a Begur les proves del sistema d’alertes al mòbil

24 abr 2023

Totes les persones que es trobin al municipi i a les comarques de Girona i la Catalunya Central durant el simulacre rebran un missatge emergent de text acompanyat d’un so estrident.

El 27 d’abril es durà a terme una nova prova del sistema d’alertes de Protecció Civil a telèfons mòbils a les comarques de Girona i la Catalunya Central; i que, per tant, també afectarà al municipi de Begur.

Aquesta prova té com a objectiu donar a conèixer el sistema d’alertes de Protecció Civil a la població que està en marxa a Catalunya des de l’1 de febrer, quan la Generalitat va assumir-ne la competència un cop l’Estat va acabar el desenvolupament tecnològic de l’eina que permet enviar un missatge a tots els telèfons mòbils que es trobin en una zona concreta. El missatge que es rep no es tracta d’un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d’un so molt estrident que no finalitza fins que l’usuari prem una tecla.

Al web https://interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil, que s’ha creat per donar informació d’aquest sistema d’alertes de Protecció Civil, hi ha tota la informació necessària: des de quins telèfons reben aquestes alertes de forma automàtica i un tutorial pel cas que calgui configurar-lo (en el cas dels telèfons més antics).

En un cas real, les alertes que s’emetin hauran d’emmarcar-se en una emergència amb un pla de Protecció Civil de la Generalitat activat. Excepcionalment, es podran emetre alertes on, per la seva urgència, s’aconselli una ràpida difusió entre la ciutadania, al considerar que aquesta difusió pugui reduir l’impacte previsible de l’emergència, encara que no comporti l’activació d’un pla de protecció civil.

En general, sempre que s’enviïn, els missatges d’alerta de Protecció Civil contindran el missatge “Alerta de Protecció Civil” i un text en el que s’identificarà el tipus d’emergència, la zona concreta d’afectació i les recomanacions a la població, així com l’òrgan que emet d’alerta (Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya – CECAT).

Finalment, per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. L’enquesta es podrà respondrà en aquest enllaç.


Categories: Protecció Civil