El 6 de febrer, dona sang i salva vides

30 gen 2024

Donació de sang

Tindrà lloc una nova campanya per a la donació de sang al Casal de la Gent Gran, de 17 a 21 h. 

L’Ajuntament de Begur i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang el pròxim dimarts 6 de febrer. La donació tindrà lloc de 17 a 21 h al Casal de la Gent Gran. Les persones interessades s’han d’inscriure en aquest enllaç.

Amb el lema ‘Toca donar sang, toca rebre vida’, l’objectiu d’aquesta campanya és mantenir les reserves de sang en un estat òptim per respondre a les necessitats dels pacients. Es calcula que cada dia es necessiten entre 900 i 1000 donacions de sang per cobrir aquesta demanda.

També s’ofereix als joves menors de 40 anys apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os a través d’una mostra de sang. Aquest pas simple pot augmentar les possibilitats de trasplantament per a pacients amb leucèmia i altres malalties sanguínies. És vital que més joves es registrin, ja que cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb leucèmia a l’Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats.

Qui pot donar sang?

De forma general pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

. Tingui entre 18 i 70 anys.

. Pesi 50 quilos o més.

. En cas de ser dona, que no estigui embarassada.

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament aquest enllaç web per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.