El 8 de juny participa en la nova jornada de donació de sang

03 jun 2021

Es podrà donar sang al Casal de la Gent Gran de 17 a 21 hores.

L’Ajuntament de Begur i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang -la segona del 2021- al Casal de la Gent Gran el pròxim dimarts 8 de juny, de 17 a 21 hores.

Des del consistori s’anima als veïns i veïnes a apropar-se i participar-hi ja que aquest tipus d’iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin i perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris.

Mesures preventives enfront la Covid-19

El Banc de Sang ha extremat les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per adaptar-se a la pandèmia de la Covid-19. Els donants s’hauran de rentar les mans, tindran a la seva disposició un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, es prendrà la temperatura de tots els donants, i serà obligatori l’ús de guants i mascareta, entre d’altres.

Així, les persones que s’adrecin el 8 de juny al Casal de la Gent Gran a donar sang hauran de tenir en compte les següents mesures:

. Reservar hora a gencat.cat per evitar aglomeracions.

. Mantenir en tot moment la distància de seguretat establerta.

. Només arribar, us heu de rentar les mans.

. Portar sempre la mascareta posada.

Els donants han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any, mentre que els homes un màxim de quatre i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Com a mesura de seguretat, abans de la donació, es fa una entrevista mèdica en què es comprova la pressió del donant i el nivell d’hemoglobina. A més, és important destacar que les persones que hagin patit Covid-19 o hagin estat en contacte amb algú que l’ha patit, han d’esperar un mes per poder donar.


Categories: Sanitat