El Baix Empordà es prepara per a la segona edició del Correpoble

10 gen 2024

Correpoble 2a edició

Es tracta d’una competició esportiva per equips, en la qual els corredors i corredores representen el municipi de la comarca que escullin. Tindrà lloc el 23 de març a Calonge i Sant Antoni. 

El Consell Esportiu del Baix Empordà presenta la segona edició del Correpoble, una iniciativa que busca fomentar la pràctica esportiva popular a tots els municipis de la comarca. Després d’una exitosa primera edició a Palamós, durant el 2023, la competició aterra a Calonge i Sant Antoni el 23 de març.

Correpoble destaca per la seva singularitat: és una cursa popular per equips, on els i les participants representen el seu municipi en una competició festiva per a majors de 12 anys. Aquesta iniciativa pretén fomentar el moviment esportiu a través del ‘running’. El recorregut és d’aproximadament 10 km. Per a la classificació general es tindrà en compte la classificació dels 35 primers corredors i corredores de cada municipi. El/la primer/a classificat/da obtindrà 1 punt, el/la segon/a 2 punts… i així successivament.

El poble guanyador serà obsequiat amb la Copa Correpoble, que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant lany a lajuntament corresponent. Per ser propietari definitiu del trofeu, sha de guanyar la cursa del Correpoble tres vegades seguides o cinc alternes. El municipi que quedi en darrera posició rebrà la cullera de fusta del Correpoble. En la primera edició, Palamós va guanyar la cursa i Begur es va endur la cullera de fusta.

Inscripcions obertes i detalls de la segona edició

Les inscripcions per a la segona edició a Calonge i Sant Antoni ja estan obertes al web oficial www.correpoble.cat. El cost fins al 3 de març (‘early bird’) és de 8 € sense samarreta (per les persones que ja tenen la samarreta de l’edició anterior) i de 15 € amb samarreta pels nous inscrits. Del 4 al 17 de març també serà possible inscriure’s, encara que puja la tarifa: 10 € sense samarreta (per les persones que ja van participar en l’edició anterior) i 18 € amb samarreta. Hi ha 1.500 places. 

A Begur, els dorsals i les samarretes s’hauran de recollir del 18 al 22 de març al Pavelló Municipal d’Esports.

Correpoble compta amb l’organització del Consell Esportiu del Baix Empordà i la col·laboració dels ajuntaments de Begur, la Bisbal d’Empordà, Calonge i Sant Antoni, Castell, Platja d’Aro i S’Agaró, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Torroella de Montgrí. Amb aquest esdeveniment, es reforça el compromís amb la promoció de l’activitat física i la cohesió comarcal a través de l’esport.


Categories: Esports