El Begur Indià s’estrena amb un èxit organitzatiu i de participació!

06 set 2021

Del 3 al 5 de setembre Begur va acollir prop d’una cinquantena de propostes culturals i musicals amb el fet indià com a eix vertebrador. L’Ajuntament agraeix i posa en valor el compliment majoritari de totes les mesures de seguretat i restriccions per la Covid-19. 

Ahir diumenge Begur tancava un cap de setmana lúdic i festiu que de ben segur tardarà en oblidar. I és que l’èxit participatiu i d’organització viscut durant la celebració del Begur Indià representa un veritable triomf de la cultura segura en temps de pandèmia.

Adaptant-se en tot moment a les restriccions i mesures de seguretat vigents, el municipi va poder acollir durant tres dies -del 3 al 5 de setembre- i amb plenes garanties sanitàries el naixement d’un nou festival cultural i musical que ha esdevingut l’alternativa perfecta a la tradicional Fira d’Indians durant la crisi sanitària. Una aposta ambiciosa i decidida de l’Ajuntament de Begur per garantir que el fet indià continuà celebrant-se a la vila com és costum: a l’inici del mes de setembre.

Si bé la pluja va fer la guitza en l’arrencada de l’esdeveniment i va obligar a la suspensió d’alguns actes, el Begur Indià es va poder celebrar majoritàriament amb plena normalitat: amb una destacada participació i amb activitats amb aforament limitat i controlat i sempre amb reserva prèvia d’entrades.

Així, espais com la plaça Lluís Esteva i Cruañas, el Casino Cultural, el pati de les Escoles Velles, la Sala d’Exposicions, el pati de la Biblioteca, la plaça de l’Església o els carrers Farmacèutic Mató i Metge Pi, van esdevenir l’epicentre de diverses de propostes culturals de primer nivell amb el fet indià com a eix transversal; entre elles, les exposicions, conferències de temàtica indiana, visites guiades, representacions teatrals, jocs tradicionals, tallers infantils, entre d’altres accions de caire cultural. I tot plegat, amanit també amb una àmplia oferta musical de diferents estils com el son cubà o les havaneres -tots ells basats en el passat colonial de Begur- que van fer les delícies de tots els assistents.

Eugeni Piberant, regidor de Turisme i Promoció Econòmica, fa un balanç molt positiu de l’esdeveniment i explica que “veure de nou els carrers i places del poble amb la vitalitat i l’alegria que sempre els ha caracteritzat en aquestes dates, és emocionant i encoratjador. Poc a poc anem recuperant la necessària normalitat i l’èxit de propostes com aquestes, que se celebren amb una gran participació i amb un compliment generalitzat de les mesures de seguretat, és un estímul més per a seguir incentivant la tan necessària reactivació social, cultural, turística i econòmica del nostre poble després d’un gran estiu”.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, assegura que “el Begur Indià ens ha permès recuperar després d’una any de pausa a causa de la pandèmia l’esperit i l’essència indiana, amb un ampli programa d’activitats culturals i musicals, on s’ha pogut gaudir amb tota la seguretat. A més, ha estat un orgull i una gran alegria que durant aquests dies festius ens hagi acompanyat una begurenca tan especial i estimada com la Patrícia Plaja, qui sempre té les portes obertes del poble i a qui li desitjo tota la sort del món i tots els encerts en el seu nou repte professional com a portaveu del govern de la Generalitat”.

 

 


Categories: Turisme