El begurenc Nacho Rovira exposa a Fira Tàrrega el seu projecte “Alas y viento”

08 set 2023

Les màscares del món van ser la temàtica escollida l’any 2022 per a la primera edició del festival “A Begur Cultura” i ara també s’exposaran en aquest icònic esdeveniment cultural del nostre país.

Del 6 de setembre a l’1 d’octubre el begurenc Nacho Rovira exposa el seu projecte “Alas y viento” a la Fira Tàrrega d’aquest 2023, en col·laboració amb l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega.

La mostra porta per títol “Liminal. Entre màscares” i en ella s’hi exposen les màscares resultants dels treballs presentats en el marc del projecte “Talent Creatiu i Empresa” del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el projecte “Màscares, mascarades i mascarons”, el projecte “Liminal. Màscares larvàries”, i màscares inspiradores de la col·lecció “Alas y viento”.

En aquest sentit, cal recordar que les màscares del món van ser, precisament, la temàtica escollida per l’Ajuntament per a la primera edició del festival “A Begur Cultura” que es va celebrar l’any 2022, inspirada en el projecte “Alas y Viento”, de Nacho Rovira. Durant quatre dies es van celebrar al municipi prop d’una trentena de propostes lúdiques i culturals de primer nivell, aptes per a totes les edats, amb les màscares del món com a eix vertebrador; entre elles, l’exposició “Màscares del món”. A més, fruit d’aquesta col·laboració entre l’Àrea de Cultura i Alas y Viento també es va estrenar i batejar el capgròs Capità Aranya.

Finalment, cal destacar que la col·lecció “Alas y Viento” de màscares del món té una mostra permanent a la seu de l’associació Amics per a la UNESCO de Barcelona, ​​ubicada al carrer Mallorca 207; i que al llarg de les darreres setmanes el projecte també s’ha exposat a Extremadura en el marc de la celebració del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida.


Categories: Cultura