El begurenc Rogeli Nieto s’estrena en el format de novel·la amb “Una passió per la vida i la llibertat”

09 abr 2021

El llibre es presentarà el 15 d’abril en un acte públic a la Biblioteca Salvador Raurich.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Begur segueix apostant per la promoció de la literatura local com un dels grans incentius de la diada de Sant Jordi d’aquest 2021. El passat 8 d’abril va obrir la veda Marc Boix amb la presentació del seu llibre “¡Manuel!”; i el pròxim dijous dia 15 serà el torn per a un altre escriptor molt vinculat al municipi.

Es tracta del gironí Rogeli Nieto, resident a Begur des de fa molts anys i que enguany s’estrena en el format de novel·la amb l’edició d’”Una passió per la vida i la llibertat”; un llibre editat per Editorial Oliveras i amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

L’obra es presentarà públicament a les 19 h en un acte a la Biblioteca Salvador Raurich. L’aforament és limitat i per a assistir-hi és imprescindible formalitzar la reserva enviant un correu electrònic a l’adreça biblioteca@begur.cat o trucant al telèfon 972 624 305 abans del 14 d’abril. La trobada, a més, se celebrarà garantint totes les mesures necessàries per evitar la propagació de la Covid-19.

Qui és Rogeli Nieto?

Rogeli Nieto va treballar de mestre a l’Escola Doctor Arruga durant més de 25 anys ensenyant matemàtiques, plàstica, ciències naturals i gimnàstica. L’any 2002 va canviar de centre educatiu i va començar a donar classes a l’Institut Baix Empordà de Palafrugell fins a la seva jubilació. Entre les seves aficions hi ha l’esport, l’excursionisme, viatjar i escriure. Quan viatja aprofita per ressituar-se en si mateix i en veure les coses d’una altra perspectiva. En moltes ocasions ho deixa palès en format de relat o poema.

Sinopsis d’“Una passió per la vida i la llibertat”

En Joan viu en un petit poble de l’Empordà on l’infortuni familiar i la manca de recursos farà obligat que escapi de la seva realitat cercant una nova oportunitat. Es traslladarà a Barcelona enfrontant-se a una vida molt diferent on els avatars de l’existència amb la creació i posterior destrucció de la seva família l’anorrearà. La finestra oberta a la fugida del seu auguri, buscant un nou horitzó, se li presentarà en una nova terra, Cuba. Allà la coneixença d’una dona de caràcter especial i el compromís en la lluita per uns ideals ferms en la llibertat humana, en l’home, el durà a participar en els esdeveniments que es produiran a l’illa contra el colonialisme espanyol que desembocà finalment en la seva independència.

Una novel·la en que l’amor, l’amistat i el compromís, enquadrat en un marc històric -Cuba i Catalunya-, omplen a cada moment la vida dels personatges que reflecteixen permanentment la immutable voluntat de conquerir la llibertat de l’home.


Categories: Cultura