El CAP de Palafrugell, únic punt d’atenció sanitària de la zona per a visites urgents i no ajornables

01 abr 2020

A partir de l’1 d’abril es tancarà el consultori local de Begur davant de l’emergència sanitària del COVID19. Aquesta mesura temporal, decretada pel Departament de Salut, es duu a terme en el marc de la reorganització d’equipaments i efectius per fer front a l’epidèmia del coronavirus.

Atesa la situació generada per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19, que ha provocat que es declari l’estat d’alarma, el Departament de Salut ha adoptat mesures específiques de caràcter organitzatiu per a gestionar la situació de crisi sanitària a Catalunya, amb l’objectiu de reforçar el sistema de salut per tal de fer front al desenvolupament ràpid de l’epidèmia.

Aquestes mesures extraordinàries en matèria de coordinació i ordenació dels serveis assistencials comunitaris provoca la centralització de tota l’atenció sanitària de la zona al CAP de Palafrugell. Així doncs, per qualsevol atenció urgent o no ajornable, els veïns i veïnes de Begur poden adreçar-se al CAP de Palafrugell les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, fins que la situació pugui permetre una tornada a l’activitat habitual dels consultoris.

Les atencions que es duran a terme durant aquest període d’excepcionalitat són les següents:

. Atenció continuada i urgent.

. Atenció de tipus no demorable (seguiment a gestants, vacunacions infantils, seguiment de pacients amb algun tipus de tractament no demorable com per exemple TAO, etc.).

. Atenció domiciliària (sempre que l’estructura per capacitat ho permeti).

L’Ajuntament recorda, a més, que l’atenció haurà de ser prioritàriament per via telefònica i de manera presencial en cas que els professionals així ho considerin oportú.

Evitar el col·lapse de les línies telefòniques dels CAP

Amb l’objectiu de descongestionar el número de telèfon 061 i evitar també el col·lapse del  número 972 610 607 del CAP de Palafrugell, l’Ajuntament informa que des del Servei Català de la Salut faciliten altres vies de contacte:

. www.ias.cat. Des de l’apartat programació de visites. El CAP es posarà en contacte amb tu.

. www.lamevasalut.gencat.cat. Excepcionalment es pot sol·licitar l’accés sense necessitat d’anar al centre.


Categories: Sanitat