El carrer de la Font de Baix de Begur deixarà de ser una barrera arquitectònica

19 gen 2018 11:15h

El carrer de la Font de Baix de Begur, que connecta un dels principals aparcaments amb el nucli antic, deixarà de ser, finalment, una barrera arquitectònica, millorant l’accessibilitat a les persones amb alguna discapacitat, com també persones grans, convalescents o amb cotxets amb nens. L’equip de govern ja ha posat fil a l’agulla per millorar el carreró que uneix el carrer de la Font de Baix amb l’avinguda Onze de Setembre. I, seguiment, farà el mateix en el darrer tram del carrer de la Font, fins arribar a la plaça de l’Església. “Les persones són la nostra prioritat i, per això, volem acabar amb aquest punt negre de la mobilitat dels vianants al municipi”, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro.

Per millorar el carreró de la Font de Baix, on hi ha vàries escales que dificulten la mobilitat, la junta de govern ha aprovat l’expedient de contractació per a l’execució de les obres. El pressupost de l’obra, segons proposta elaborada per l’arquitecte tècnic municipal, puja a l’import de 58.742,56 euros. Una aprovació que s’ha complementat en demanar una oferta econòmica a cinc empreses capacitades per a la seva execució. Les cinc empreses han rebut còpia del pressupost i plànol en format digital. “Malgrat tractar-se d’un contracte menor d’obres, s’ha decidit, als efectes de promoure la concurrència d’ofertes, convidar diverses empreses”, ha recordat el regidor d’Obres, Francesc Pilsà.

I, seguidament, la millora continuarà al carrer de la Font de Baix cap amunt, on hi ha un reguitzell d’escales de diversa amplada que dificulta molt l’accés. El govern té previst seguir el mateix procediment que està fent actualment amb el tram del carreró. A la part de baix del carrer de la Font no es farà res, ja que actualment hi ha unes escales centrals, complementades amb rampes a ambdós costats que no impedeixen la mobilitat.

Onze de Setembre

D’altra banda, dins de la millora de la xarxa viària urbana de Begur, el govern local ha tirat endavant la millora i embelliment de l’avinguda Onze de Setembre, que és el vial principal d’entrada al nucli urbà de Begur. La junta de govern ha adjudicat l’arranjament de les voreres. A part del nou paviment de les voreres, que afectarà el tram que va de l’entrada fins davant l’Oficina de Turisme,  l’actuació també comportarà modificar l’arbrat que hi ha a la banda est, que es troba dins de la zona de la vorera, com també la barana, que es canviarà amb una altra que comptarà amb jardineres. A més, el projecte també preveu canviar l’enllumenat i soterrar les línies aèries que creuen per sobre el vial. La inversió global d’embelliment de l’entrada rondarà els 105.000 euros, segons ha explicat Pilsà.