El Club de la Feina de Begur atén prop d’un centenar d’usuaris durant el primer mig any de funcionament

11 jun 2021

Durant els primers sis mesos de servei s’han fet 175 sessions individuals i una desena d’accions formatives; consolidant-se com una eina de referència al municipi per als demandants d’ocupació.  

Aquest segon trimestre de l’any s’han complert els primers sis mesos de funcionament del Club de la Feina de Begur, el nou servei d’assessorament i orientació impulsat per l’Ajuntament amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral, apropar els usuaris a la realitat del mercat laboral, i millorar les oportunitats d’ocupació dels veïns i veïnes.

El servei -que es va posar en marxa al novembre de 2020- facilita els recursos personals i materials necessaris per poder dur a terme una recerca activa de feina. L’atenció és individual i personalitzada, procurant l’adaptació a les necessitats de cada persona, i va adreçada a diferents col·lectius:

. Persones aturades en general, amb especial èmfasi sobre aquelles que tenen dificultats d’inserció per edat, formació, experiència…

. Grups derivats de serveis municipals, especialment de Serveis Socials; de serveis d’ocupació com l’Oficina de Treball de la Bisbal d’Empordà; i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Empordà.

. Persones que estan ocupades, però que cerquen un canvi de feina o una millora laboral.

Així, durant aquestes primers mesos de funcionament ja s’han fet 175 sessions individuals i s’han atès un total de 93 persones de forma presencial o telemàticament. A totes elles se’ls ha facilitat orientació i informació en relació a la demanda d’ocupació i se’ls ha ofert assessorament sobre demandes concretes vinculades a la recerca de feina i a la millora del seu perfil, a través d’altres recursos. També s’està realitzant una actualització dels perfils com a demandants d’ocupació que hi havia inscrits al Club de la Feina, per tal de poder disposar d’una fotografia actual dels diferents perfils inscrits i així desenvolupar formacions, tallers, etc. adreçats a aquestes persones.

Durant aquest 2021, a més, s’han fet tres accions formatives a Begur en el marc del projecte “Ubicat” i set formacions més de forma telemàtica o a altres municipis de la comarca on hi ha col·laborat el Club de la Feina de Begur.

Finalment, des d’aquest servei endegat per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament també s’ofereix informació d’altres programes per a la inserció laboral com són 30 Plus, Ubicat, Ocupació Juvenil, 40.2 i Treball i Formació.

Totes aquelles persones interessades en contactar i inscriure’s al Club de la Feina de Begur poden sol·licitar cita prèvia per a ser atesos de forma presencial els dimecres, enviant un correu electrònic a l’adreça borsatreball@begur.cat o trucant al telèfon 972 62 45 20.


Categories: Promocio Economica