El Club Excursionista Els Perduts de Begur proposa una excursió per la Canal del Freser

22 oct 2019

L’activitat tindrà lloc diumenge 27 d’octubre i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 690 383 009.

Una vegetació exuberant, salts d’aigua… Són només un petit tastet de tot l’encant que recull la ruta del Camí de les Centrals i la Canal del Freser, a Queralbs; la darrera proposta que impulsa el Club Excursionista Els Perduts de Begur. L’entitat organitza el diumenge 27 de setembre un recorregut per aquest emblemàtic espai dirigit, especialment, a persones amb experiència en alta muntanya.

La sortida tindrà lloc a les 06.30 h des de l’aparcament de la Font del Baix-Segur i el desplaçament fins a Queralbs es durà a terme en vehicles particulars. Per a participar de l’activitat cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 690 383 009 (Blas Jimón).

Itinerari de la sortida

La ruta del Camí de les Centrals i la Canal del Freser és un recorregut de dificultat alta i no apte per gent amb vertigen i/o no acostumada a caminar per alta muntanya, ja que requereix de grimpar i presenta una gran quantitat de passos aeris exposats. En aquest sentit, el camí traçat està equipat amb cables per agafar-se i algunes grapes per salvar el desnivell.

La Canal del Freser és una conducció d’aigua feta de pedres lligades amb ciment, amb un coronament de taulons de fusta o formigó. Arrenca per la banda dreta de la resclosa del riu Freser superior, per recórrer uns quatre quilòmetres i connectar amb el riu de Núria i alimentar, alhora, les centrals de Daió i del Freser Superior. El seu manteniment (passamans, cables de vida…) és constant i òptim per part dels operaris que hi treballen.

L’itinerari consta d’uns 15 quilòmetres, aproximadament, amb un desnivell de 750 metres, i la durada és de vuit hores sense parades previstes.

Des de l’organització, finalment, es recomana als participants dur esmorzar, dinar, beguda, roba d’abric, protecció i calçat adequat. Per a més informació, podeu consultar el web www.perdutsbegur.cat o enviar un correu electrònic a l’adreça perdutsbegur@gmail.com.


Categories: Esports