El colesterol és amic o enemic?

29 gen 2020

El Casal de la Gent Gran acollirà el 7 de febrer una nova xerrada de salut a càrrec del centre Ginseng.

Divendres 7 de febrer, a les 17 h, el Casal de la Gent Gran de Begur serà la seu d’una nova xerrada sobre temes de salut dirigida als usuaris de l’equipament.

La sessió, titulada “El colesterol, amic o enemic?”, estarà impartida per Eva Fornaguera, farmacèutica i naturòpata del centre Ginseng, i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament, que anima els veïns i veïnes a participar-hi. En finalitzar la trobada, a més, tots els assistents podran gaudir d’un berenar saludable.

El colesterol bo i el colesterol dolent

El colesterol bo és el que es coneix amb les sigles HDL (lipoproteïnes d’alta densitat) i contribueix a l’aportació de calories que el cos necessita per al seu funcionament normal. El colesterol dolent, en canvi, es coneix amb les sigles LDL (lipoproteïnes de baixa densitat) i és el que provoca alteracions arterials com la isquèmia, l’angina de pit o l’infart de miocardi. Tots dos colesterols són presents al cos degut a la dieta, i el que marca que siguin beneficiosos o perjudicials és la proporció de cadascun d’ells.


Categories: Sanitat