El Concurs de Cuina del Peix de Roca de Begur comptarà amb 8 participants

16 mai 2019

Un total de 8 participants s’han inscrit a la XII edició del Concurs de Cuina Popular de la campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur que tindrà lloc aquest dissabte, a les 12 del migdia, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. El jurat, en aquesta edició, estarà encapçalat pel cuiner Marc Ribas, que s’ha popularitzat com a presentador dels programes “Cuines” i “Joc de cartes” de TV3. Després de l’entrega dels premis del concurs, tindrà lloc l’entrega dels premis de l’XI Concurs d’Aparadors Peix de Roca.

Marc Ribas va néixer a Girona l’any 1976. Però ben aviat es va traslladar amb la família a Ourense i, posteriorment, a Sabadell, on hi va viure durant 20 anys. Va estudiar Belles Arts i els caps de setmana treballava al món de l’hostaleria per guanyar-se un sou. Al final es va apassionar per la cuina i va convertir-la en la seva professió. Tot i no haver estudiat gastronomia, s’hi dedica professionalment, aportant la seva creativitat cap a una desena de restaurants, entre els quals hi ha Can Ferran, Vitrium, Capritx i Matís. També és un apassionat del culturisme, presentant-se el 2004 al campionat d’Europa. A part de presentar els dos programes televisius, TV3 el va escollir per fer les campanades de Cap d’Any del 2018/2019. El 2018, d’altra banda, va publicar el seu primer llibre gastronòmic, “Brutal. Les receptes de Marc Ribas”.

La campanya culinària del Peix de Roca, que va arrencar el 27 d’abril presentat per la periodista i presentadora de TV3 Helena Garcia Melero, es manté fins al 2 de juny. En aquesta edició, hi participen els establiments Cal Bandarra, Carbó Restaurant, Casa Juanita, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Taverna Son Molas i Toc al Mar. En la campanya, com es porta fent des de l’inici, l’any 1997, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca. El preu oscil·la entre els 37,5 i els 77 euros.

Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una passejada en barca pel litoral begurenc. La passejada es farà el diumenge 9 de juny, la setmana després de Begur Sotaigua, que organitza l’Associació de Comerç i Turisme (ACIT) els dies 1 i 2 de juny i que aplega activitats subaquàtiques i aquàtiques, cinema, xerrades, col·loquis, batejos de submarinisme…