El dimarts, 3 d’octubre, vine a donar sang al Casal de la Gent Gran!

26 set 2023

Donació sang Begur

Es podrà donar sang de 17 a 21 h al Casal de la Gent Gran.

L’Ajuntament de Begur i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang el pròxim dimarts 3 d’octubre. La donació tindrà lloc de 17 a 21 h al Casal de la Gent Gran.

Reserva hora

La reserva d’hora ajuda a tenir una previsió de les persones que tenen la intenció de donar en una campanya, ajustar els recursos en moments d’alta demanda, i preveure l’evolució de l’estat dels estocs de sang. En aquest sentit, si voleu reservar hora per a la donació de sang de Begur ho podeu fer en aquest enllaç.

Qui pot donar sang?

De forma general pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

. Tingui entre 18 i 70 anys.

. Pesi 50 quilos o més.

. En cas de ser dona, que no estigui embarassada.

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament aquest enllaç web per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

La donació és sempre imprescindible

Cada dia fan falta 1.100 donacions de sang per donar resposta a les necessitats dels pacients. Les festes, els ponts i les condicions climàtiques són motius que provoquen que menys persones vinguin a donar sang. Malgrat això, els hospitals continuen amb la seva activitat de transfusió. Per remuntar les donacions i cobrir les necessitats de les persones necessiten sang, demanem a tothom que es trobi bé de salut que vingui a donar les properes setmanes.

Tots els grups són necessaris, però ara especialment l’A- i el 0-, l’universal, són els que es troben es una situació més crítica. Avui hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Per poder remuntar les reserves, cada dia caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions.

A més, tots els menors de 40 anys, podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l’equip professional del Banc de Sang que hi hagi a la campanya. Cal que més joves s’hi registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

 


Categories: Sanitat