El dimarts 6 de juny vine a donar sang!

29 mai 2023

Es podrà donar sang de 17 a 21 h al Casal de la Gent Gran.

L’Ajuntament de Begur i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang el pròxim dimarts 6 de juny. La donació tindrà lloc de 17 a 21 h al Casal de la Gent Gran.

Canvis en la reserva d’hora. Per què aquest canvi?

La reserva d’hora es va activar en un moment d’excepcionalitat, quan la Covid-19 estava en el pic més alt de contagi. Ara, afortunadament, la situació epidemiològica ha canviat, i això permet modificar algunes condicions d’aquesta reserva horària a l’hora de donar sang.

Amb aquest canvi, es pretén atendre les necessitats de les persones que, d’una banda, ja han incorporat la reserva de llitera com un hàbit, i d’altra, les que prefereixen apropar-se a un punt de donació d’una manera espontània.

A més, el fet de no tenir límit d’ocupació, ni franges horàries facilita la possibilitat de donació, ja que els donants no han d’encorsetar-se a una franja horària en concret, ni han de buscar alternatives si la campanya està plena.

És important destacar, però, que la reserva d’hora ajuda a tenir una previsió de les persones que tenen la intenció de donar en una campanya, ajustar els recursos en moments d’alta demanda, i preveure l’evolució de l’estat dels estocs de sang. En aquest sentit, si voleu reservar hora per a la donació de sang de Begur ho podeu fer en aquest enllaç.

La donació és sempre imprescindible

A Catalunya calen 13.000 donacions per fer front a les necessitats dels pacients. Les festes, els ponts i les condicions climàtiques són motius que provoquen que menys persones vinguin a donar sang. Malgrat això, els hospitals continuen amb la seva activitat de transfusió. Per remuntar les donacions i cobrir les necessitats de les persones necessiten sang, demanem a tothom que es trobi bé de salut que vingui a donar les properes setmanes.

Tots els grups són necessaris, però ara especialment l’A- i el 0-, l’universal, són els que es troben es una situació més crítica. Avui hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Per poder remuntar les reserves, cada dia caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions.

Qui pot donar sang?

De forma general pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

. Tingui entre 18 i 70 anys.

. Pesi 50 quilos o més.

. En cas de ser dona, que no estigui embarassada.

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament aquest enllaç web per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

 


Categories: Sanitat