El duet flamenc “Duquende” i “Chicuelo” actua aquesta nit al Mas d’en Pinc de Begur

07 ago 2018

El duet flamenc “Duquende” i “Chicuelo” actua aquesta nit, a partir de les 22,30 hores, al Mas d’en Pinc de Begur, dins dels concerts programats dins del XLI Festival de Música de Begur. “Duquende” i “Chicuelo” són dues de les figures més destacades del panorama flamenc. Aquests artistes consagrats amb gran complicitat a l’escenari uneixen el seu art al ‘cante’ i la guitarra, formant un duo musical ple de talent. Una col·laboració que, sens dubte, suposa una de les cotes de més qualitat del flamenco actual.

Abans de l’actuació, s’inaugurarà al mateix recinte una escultura dedicada a la Carmen Amaya, que hi va passar els darrers anys de la seva vida en aquesta masia. L’escultura ha estat una cessió al municipi del seu creador, l’artista  Jean Phillipe Richard. L’escultura és el motllo original de l’altra escultura de la bailaora i que s’ubicarà al mirador de Sant Ramon. En aquest cas, l’obra d’art ha estat cedida per Myles Jenkins.

Juan Cortés “Duquende” va debutar als vuit anys de la mà del mateix Camarón de la Isla i va acompanyar durant 18 anys Paco de Lucía, a qui considera el seu ‘pare en l’art’ i al qual sempre homenatja en les seves actuacions. Paco de Lucía va definir “Duquende” com «un monstre, posseïdor de la màgia del cante, de la inspiració i la tècnica». Per la seva banda, Juan Gómez “Chicuelo” és un prodigi de la guitarra des de la infància. A més d’intèrpret i compositor, “Chicuelo” també és productor i director musical de reconegut prestigi a tot Europa, Estats Units, Amèrica Llatina i Japó. Ha estat guitarrista de tots els grans ‘cantaores’ flamencs i de músics de jazz.


Categories: AjuntamentConcerts