El Festival Carmen Amaya celebra el 18, 19 i 20 de novembre la cinquena edició. Veniu a gaudir-ne!

18 nov 2022

L’esdeveniment, organitzat per l’ACiT Begur, comptarà amb espectacles de “cante” i “baile” de flamenco, diferents activitats, conferències, visites guiades, tallers de rumba i palmas i la tradicional sardinada popular acompanyada d’un concert de rumba. Consulta el programa d’activitats.

Els dies 18, 19 i 20 de novembre tindrà lloc la cinquena edició del Festival Carmen Amaya a Begur, un esdeveniment organitzat per l’Associació de Comerç i Turisme (ACiT) -amb el suport de l’Ajuntament- que fa homenatge a la bailaora més gran de la història del flamenc i que va passar els seus últims anys de vida al municipi de Begur.

L’acte inaugural tindrà lloc a la plaça Forgas, on Maria Dávila farà una petita representació de “baile” davant de l’escultura de Carmen Amaya.  Durant la tarda de divendres 18 de novembre també tindrà lloc la conferència feminista “L’empoderament femení al flamenco. Un breu recorregut a la presència de la dona a la seva història” amb Maria Jesús Castro.

Ja l’endemà, dissabte 19 de novembre, serà el torn per segon any consecutiu de la ruta matinera en homenatge a Carmen Amaya, a càrrec de la guia turística Sandra Bisbe; i del taller de pintura en moviment amb la professora de pintura Martine Van Noort. No hi faltaran, tampoc, propostes com les masterclass de palmas i nudillos amb els jerezanos Luis Cantarote “El Lua” i Manuel Cantarote, i les masterclass de baile i tangos amb la Maria Dávila.

També dissabte, ja durant el migdia, es podrà gaudir de l’espectacle gratuït de flamenco fusión “Miradas” a la plaça de la Vila amb Laura Guillén “La Bicha”, David Porta “El Rubio” i Cia. I a la tarda-vespre el Cinema Casino Espai Cultural acollirà l’espectacle de flamenco “Somorrostro!” amb “El Chicuelo” i “La Chicuela” de cante, baile, guitarra i palmas, en honor a Carmen Amaya. Per a finalitzar el dia amb bon peu, es podrà gaudir de l’aftershow de flamenco bits amb Dj Jano al bar musical La Lluna amb entrada gratuïta.

I finalment, diumenge 20 de novembre celebrarem la sardinada popular com a acte de cloenda al Mas d’en Pinc, la casa de Carmen Amaya. L’obertura de portes serà a les 11 h per a fer vermut musical amb el grup de rumba catalana “Som Caliu” i seguidament el dinar on se serviran sardines, truita de xoriç (el menjar preferit de “La Capitana”), pa amb tomata, amanides i postres. I es tancarà l’acte amb l’ambient musical de Dj Cané.

Tota la informació la trobareu al web www.festivalcarmenamayabegur.com.


Categories: Promocio Economica