El Festival de Cinema de Begur dedica el darrer dia al poble, amb una visita al Cap sa Sal i un curtmetratge d’història oral

13 oct 2017 09:00h

El Festival Internacional de Cinema de Comèdia de Begur ha decidit cloure la tercera edició aquest diumenge amb dos actes molt relacionats amb el municipi. Per un costat, amb una visita guiada a l’antic hotel de Cap Sa Sal, que va ser plató de diversos films i estada de gent del cinema, i, per l’altre, amb la presentació del curtmetratge Tramuntana, de Reginald W. Lathan, en què veïns del municipi en són els protagonistes. El Festival, com cada any, es va encetar dimecres passat amb una sessió exclusiva dedicada als escolars del municipi. Entremig, una gran oferta de pel·lícules d’estrena i diversos homenatges (Fernando Colomo, Enrique Uviedo, Joan Pera o Jerry Lewis). “Ningú se’l pot perdre”, ha sentenciat Clara Dato, directora del Festival. “És un festival jove, però ambiciós”, ha afegit l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, que s’ha compromès a donar-hi tot el suport institucional.

 

La visita a l’antic hotel, avui convertit en habitatge plurifamiliar, començarà a les 11 del matí i anirà a càrrec de la guia Sandra Bisbe. També hi haurà un vermut i una tertúlia de cinema amb Lluís Molinas i Oti Rodríguez Marchante. L’hotel Cap Sa Sal es va inaugurar el 1963 i comptava amb 230 habitacions i suites, a part de 5 restaurants, 3 bars, discoteca, sala de festes, dues piscines i amarrador privat. Entre els hostes trobem Rock Hudson o Xavier Cugat i va ser plató de diverses pel·lícules, com El turismo es un gran invento o Some girls do. Per poder fer la visita cal adquirir el tiquet (10 euros) a l’Oficina de Turisme.

 

A la tarda, a les 18 hores, tindrà lloc al cinema del Casino la presentació oficial del curtmetratge Tramuntana, que és un recull d’història oral de Begur. La presentació comptarà amb la presència d’alguns dels seus protagonistes i també del propi director. L’objectiu del curtmetratge, produït per Full Court Press Films, és preservar la rica història del municipi amb un documental amb entrevistes orals i fotografies dels seus residents.