El Festival de Música de Begur arranca sota la pluja, però cal anul·lar el primer concert

28 jul 2019

La banda de carrer gironina Bufant Fort va arrancar ahir la nova edició del Festival de Música de Begur, la XLII,  sota una pluja que la va acompanyar durant tota la cercavila musicalitzada que va començar, com marca la tradició, des de dalt el Castell. Però si la banda gironina, i un cert públic, van encetar el festival, el concert de la nit, amb Morgan, que volia presentar el seu darrer treball, “Air”, es va haver d’anul·lar. L’inici del festival es va complementar amb la presència de més de 40 instagramers, dins una iniciativa del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona amb l’àrea municipal de Turisme i Promoció Econòmica.

El Festival de Música de Begur aplega, fins al 24 d’agost, una desena d’espectacles en diferents espais del municipi, destacant com a novetat d’enguany la plaça de la Vila de Begur. A part de Morgan, actuaran també, entre d’altres, Joan Dausà, Jofre Bardagí, David Busquets, los Mambo Jambo i Duquende  i Chicuelo. El festival, un dels grans clàssics de l’estiu a la Costa Brava, està organitzat per l’Ajuntament de Begur i produït per RGB.

“La seva filosofia és oferir un festival proper i divers”, afirmen els seus promotors, que afegeixen: “concerts de qualitat, però alhora assequibles per a un gran públic, així com una diversitat d’estils que aquest any van des del soul a la cançó o el pop, passant pel flamenc i altres ritmes. Una programació adreçada a la gent de Begur i als seus estiuejants, tant habituals com ocasionals, però amb voluntat d’aportar un valor afegit a l’oferta cultural i ser també un element de promoció del municipi”.