El Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava anuncia la seva novena edició

17 jul 2023

El certamen se celebrarà del 10 al 15 d’octubre i enguany homenatjarà la figura del cineasta Federico Fellini.

El passat divendres 14 de juliol el Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava va anunciar la seva novena edició, que se celebrarà aquest 2023 del 10 al 15 d’octubre. El certamen va presentar la seva imatge oficial, dedicada al film “La dolce vita” (1960) del cineasta Federico Fellini; a qui el festival ha dedicat una exposició que ja es pot veure als principals carrers del centre històric de Begur.

El Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava proposa per a aquesta edició pel·lícules internacionals inèdites a les sales de cinema a l’Estat espanyol dins de la secció oficial, un apartat de pel·lícules infantils que podran veure els alumnes de les escoles de Begur i Esclanyà, una secció internacional de curtmetratges i una altra dedicada als homenatges a directors i actors i actrius del cinema de comèdia.

Durant la celebració del festival, a més, també es presentarà per primer cop el resultat dels treballs del Taller de Cinema que han realitzat les escoles de Begur i Esclanyà projectant els dos curtmetratges que s’han rodat durant l’any.

Jordi González, regidor de Cultura, destaca que “la implicació de les escoles i dels infants és clau per a consolidar el Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava com un certamen transversal i didàctic que potenciï el cinema i la cultura ja des d’una edat primerenca. Al mateix temps, aquest festival segueix sent una de les millors plataformes culturals que té el nostre país per a donar a conèixer el talent local i nacional i reconèixer la tasca de tots els professionals del sector”.

Durant l’acte de presentació oficial de la imatge d’aquest 2023 el festival també va fer entrega del “Premi de guió de curtmetratge en versió original catalana” a la guanyadora del concurs que el certamen va convocar durant la passada edició. La guanyadora ha estat Cris Gambín, que va recollir el premi de mans de l’alcaldessa de Begur Maite Selva.

La cita, finalment, va comptar amb la presència de la directora del festival, Clara Dato; el president del comitè de selecció, Oti Rodriguez Marchante; el director artístic del festival, Santi Lapeira; l’escultora Concep Gual, autora del Corall d’Or, el guardó del palmarès que distingeix la millor pel·lícula; així com patrocinadors i col·laboradors del festival.


Categories: CinemaCultura