El Festival Internacional de Cinema de Comèdia de Begur registra un augment d’espectadors del 15%

17 oct 2023

L’esdeveniment ja té la mirada posada en la celebració del desè aniversari, l’any vinent

El Festival Internacional de Cinema de Comèdia de Begur va tancar diumenge una edició d’èxit, amb un augment del 15% d’espectadors i amb la posada en marxa de la secció Aules de Cinema com a novetat. Es tracta d’una iniciativa en la qual han participat les escoles de Begur, Esclanyà i l’escola Suïssa de Barcelona, amb curtmetratges realitzats per alumnes de cinquè curs, tutelats pels seus professors i professores. El festival va oferir dues projeccions gratuïtes als escolars de Begur i Esclanyà.

Els productors i directors Álvaro Longoria, Luis Manso, David Galán Galindo, Valèrie del Pierre, Nacho Lamarca, Fernando Hernández, Anna Manresa; periodistes cinematogràfics com Albert Galera o J.R. Armadàs, Maria Güell; actrius i actors com Kira Miró, Maria Pedraza, Carolina Yuste, Salva Reina (Premi d’Honor), Manu Fullola, Jasón Fernánez (protagonista del darrer treball de Pedro Almodóvar), Jelen Garcia i Elisa Hipólito (‘Campeonex’) han visitat el festival i han compartit taules rodones i presentacions amb el públic i amb els professionals a les trobades especialitzades.

La música ha estat també protagonista amb un concert de música i cinema a la plaça de la Vila que va congregar més de mil persones al llarg de tres hores de concert, i un altre a la sala Crock.

La secció ‘La Mirada Femenina’ ha lliurat un premi d’honor a la productora Valérie Delpierre i ha projectat 12 curtmetratges amb participació femenina a la direcció, producció o escriptura de guió. A més, es va presentar el llibre ‘El Universo de Ana Mariscal’, una pionera de la direcció cinematogràfica, a la sala B del Cinema Casino.

El festival ha homenejat al cineasta Rovira Beleta, amb vinculacions familiars amb Begur, en el 60è aniversari de la candidatura als premis Oscar de Hollywood, gràcies a la pel·lícula ‘Los Tarantos’, protagonitzada per Carmen Amaya.

La gala de lliurament del palmarès del festival va ser conduïda pel cineasta i periodista J.R. Armadàs, editor i director de la revista ‘El Cinèfil’.

Pel director artístic del festival, Santi Lapeira, “aquesta edició ha estat un èxit i confirma que l’especialització en el gènere de la comèdia, el foment del públic infantil i donar visibilitat al treball de les dones al cinema són apostes que coincideixen amb el nostre públic. Aquesta complicitat ens farà créixer encara més”.

Palmarès del festival

Els jurats Luis San Narciso, Toni Mascaró, Sara Verjat, Pere Vall, Sergi Castells, Oti R. Marchante, Clara Dato i Santi Lapeira van decidir per unanimitat que el palmarès del Festival Internacional de Cinema de Begur 2023 sigui aquest:

-El Corall d’Or al millor llargmetratge va ser per: ‘The Al Yankovic Story’ d’Eric Apple. Va lliurar el premi, la directora del festival, Clara Dato, i recull Nacho Lamarca, de Twelve Oaks Pictures

-El premi especial del jurat Mediterràneament per la seva cinematogràfica memòria dels begurencs va ser per: ‘Tramuntana’ de Reginald Lathan.

-El Premi al millor film experimental del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya va ser per ‘Mar. Nit. Escumera Blanca’, de Joan Vall Karsunke.

-El Premi Interpretació masculina el va guanyar Julián López, per la construcció d’un personatge de comèdia amb valors humans i musicals a la pel·lícula ‘Matusalén’, de David Galán.

-Premi interpretació femenina se’l va endur Valérie Bonneton per la seva interpretació al film ‘Just Ciel!’.

-Millor guió va ser per Daniel Yáñez Khali i Basil Khalil per ‘A Gaza Weekend’.

-Millor curtmetratge per a ‘Sisè Primera’ d’Albert Carbó.

-Javier Fesser va aconseguir el Premi d’Honor.

-El Premi La Mirada Femenina va ser per Valérie Delpierre, per la seva trajectòria com a productora.

-Premi New Talent se’l va endur Zoe Bonafonte.

-Premi d’honor del festival per l’actor Salva Reina.

-Premi d’honor Internacional Empordà per Brigitte Díaz.

Des d’avui mateix, el festival té posada la mirada en la pròxima edició, “Volem celebrar el desè aniversari amb una gran edició, però ara toca donar les gràcies a tots els que fan possible el festival i a l’Ajuntament de Begur i especialment al públic”, ha declarat la directora del festival, Clara Dato.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Categories: CinemaEsdeveniments