El Gran Recapte 2020 es transforma i es durà a terme virtualment

17 nov 2020

Tots els veïnes i veïnes podran participar en la nova edició del Gran Recapte fent donacions al web granrecapteonline.com i a la caixa dels comerços i supermercats de Begur i Esclanyà.

L’Ajuntament de Begur se suma un any més a la celebració del Gran Recapte d’Aliments organitzat pel Banc d’Aliments de Catalunya, una iniciativa solidària destinada a oferir aliments i productes bàsics a persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social.

Aquest any, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària en la qual ens trobem immersos per la Covid-19, s’han introduït canvis en el format de la campanya, transformant-se en un gran recapte virtual, per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats. Així, es posa en marxa un Gran Recapte on es substitueix la recollida física d’aliments per una recollida virtual, a través de donacions econòmiques.

La campanya en línia començarà el 16 de novembre i finalitzarà el 13 de desembre, i a Begur i a Esclanyà les donacions es podran realitzar als comerços i grans superfícies del 16 al 21 de novembre. Les formes de participació al Gran Recapte d’Aliments en aquesta edició són dues:

. Comerços i grans superfícies: del 16 i fins al 21 de novembre es podran fer donacions monetàries a les caixes dels comerços i supermercats en el moment que es pagui la resta de la compra. Les donacions seran de la quantitat que cada persona determini.

. Online: a partir del 16 de novembre i fins al 13 de desembre es podran fer donacions a través del web del Gran Recapte i per bizum al número 33596.

L’emergència social generada a conseqüència de la pandèmia ha fet que la distribució d’aliments s’hagi incrementat de forma dramàtica. Al llarg del 2020, el Banc d’Aliments de Catalunya ha distribuït més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores. També s’han distribuït 275 mil àpats cuinats durant el confinament. El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros. Si la demanda segueix augmentant, no es podrà garantir el repartiment d’aliments els pròxims mesos. És per això que, aquest any, el Gran Recapte és més necessari que mai.


Categories: Serveis Socials