El Grup de Teatre Mutis suspèn la celebració del Pessebre Vivent de Begur

29 oct 2020

L’organització anul·la l’edició d’enguany davant la impossibilitat de realitzar els assajos teatrals previs en compliment de les mesures de seguretat establertes per la Generalitat per a fer front a la pandèmia.

El Grup de Teatre Mutis ha comunicat a l’Ajuntament que enguany suspendrà la quarta edició del Pessebre Vivent de Begur, un dels principals esdeveniments del calendari nadalenc del municipi i una activitat de gran renom que al llarg dels darrers anys ha aplegat centenars de figurants i visitants vinguts d’arreu del país.

L’anul·lació del Pessebre Vivent de Begur d’aquest 2020 respon a la impossibilitat, segons l’organització, de poder dur a terme els assajos previs necessaris per a poder realitzar les teatralitzacions, en compliment de les mesures de seguretat i restriccions establertes per la Generalitat de Catalunya per a frenar l’augment de casos de Covid-19.

Marià Renart, regidor de Festes, agraeix el compromís del Grup de Teatre Mutis i dels figurants de l’esdeveniment i assegura que “és una llàstima que el Pessebre Vivent de Begur no es pugui dur a terme ja que l’activitat aportava un toc festiu, diferent i especial a la vila durant les festes nadalenques, però és un gest de responsabilitat i que des de l’Ajuntament entenem i hi donem suport”.

Un esdeveniment en constant creixement

L’any 2019, en la tercera edició del Pessebre Vivent de Begur, l’esdeveniment va portar als carrers de Begur fins a 600 persones d’arreu, que, repartides en grups reduïts, van poder gaudir en directe de les representacions teatrals nadalenques organitzades pel Grup de Teatre Mutis amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’activitat va mobilitzar més de 150 figurants, bona part d’ells veïns i veïnes de Begur, que van interpretar escenes religioses icòniques com “L’Anunciació a Maria” o el “Rei Herodes” i diversos quadres amb els dimonis i els pastorets com a grans protagonistes.


Categories: CulturaFestes