El jove begurenc David Torronteras guanya un concurs de còctels de Catalunya

26 feb 2018

El begurenc David Torronteras, de 18 anys i estudiant del PFI-PTT Palamós-Palafrugell, del perfil Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració, de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell, aconsegueix el premi guanyador a la millor valoració en la categoria de destresa i habilitat del XXXV Concurs Jove de Cocteleria de Catalunya organitzat per l’Escola de Direcció Hotelera de Sant Pol de Mar, celebrat dijous passat.

Torronteras va elaborar el còctel “Costa Brava”, que porta Bítter Gran Reserva de la coneguda casa italiana MARTINI, ginebra Gin XORIGUER de Menorca, xarop de Pera de la marca francesa MONIN, suc de magrana i finalment un toc decoratiu cítric a partir d’una rodanxa d’aranja. “Una explosió exquisida i xocant al gust pel sabor brillant i mediterrani del gin, el caràcter amarg i aromàtic del bíter, el perfil versàtil del xarop de poma i el toc afruitat agredolç de la magrana, un fruit símbol d’esperança i eternitat”, es diu a la nota.

El jove begurenc va acompanyar el còctel amb una tapa elaborada amb productes de proximitat: una cullera amb base de melmelada artesanal de taronja amarga amb romaní, del Museu de la Melmelada de Torrent, coronada per una anxova de l’Escala, producte que ens va traslladar a temps remots, quan grecs i fenicis van arribar a Empúries. Una tapa que realça el seu sabor quan es combina el còctel “Costa Brava”, gustos de mar i muntanya, aromes d’herba i de fruita i contrastos que sintonitzen en una perfecta harmonia.


Categories: AjuntamentSocietat