El Local Jove del Parc de l’Arbreda obre de nou les seves portes!

01 abr 2021

Al llarg dels darrers mesos l’Ajuntament ha dut a terme diferents actuacions de millora a l’equipament i a la zona amb l’objectiu de convertir el Parc de l’Arbreda en una zona d’esbarjo i de lleure de referència al municipi i oberta a tots els col·lectius d’edat.

Aquest mes de març el Local Jove ubicat al Parc de l’Arbreda ha reprès de nou la seva activitat un cop l’Ajuntament de Begur ha donat per acabades les tasques de millora i d’arranjament dutes a terme a l’equipament al llarg dels darrers mesos, amb l’objectiu de resoldre els desperfectes existents i dotar aquest espai de tots els recursos bàsics per acollir en condicions òptimes l’activitat juvenil del municipi i donar resposta a les necessitats i interessos dels joves.

Manel Vallès, regidor de Joventut, explica que “sumant les actuacions fetes al Local Jove i les realitzades al parc, apostem per crear una zona d’esbarjo i lleure de referència i de primer nivell a Begur amb tots els ingredients necessaris per a grans i petits”.

En aquest sentit, Manel Vallès, fa una crida a tots els veïns i veïnes a gaudir del parc i assegura que “esperem i desitgem que aquestes millores us engresquin a tots i totes a venir a l’Arbreda i que es converteixi en un punt de trobada per a grans i petits”.

Entre els treballs executats per l’Ajuntament al Local Jove hi ha:

. L’habilitació d’un nou sòl tipus pista d’atletisme que cobreix el formigó viu que hi havia anteriorment.

. La instal·lació d’un conjunt de cortines motoritzades que cobreixen els grans panells de vidre dels costats i frontals que miren al parc, per tal de protegir de la llum del sol i la calor; així com del fred, fent més eficient el sistema de refrigeració i el de calefacció de l’espai.

. L’execució de part de la instal·lació elèctrica nova i la substitució dels antics florescents per nova il·luminació led que afavoreix l’estalvi i l’eficiència energètica.

. La reparació i adequació de les neveres i la dotació de l’espai de nous electrodomèstics per a poder-hi fer tallers de cuina.

. La protecció de les arestes i cantonades de ferro, fent més segur el conjunt de l’espai.

. La disposició de reixes metàl·liques que cobreixen l’espai que hi ha entre el formigó i els vidres, evitant així l’acumulació de porqueria i protegint als usuaris d’accidents o caigudes.

. La revisió i reparació del sistema de sonorització.

Manel Vallès apunta que “aquestes i altres mesures, en definitiva, ens han permès que l’espai, ara sí, estigui preparat per convertir-se en una zona lúdica i educativa en el lleure per als joves i petits del municipi”.

Què s’hi podrà fer al Local Jove del Parc de l’Arbreda?

Amb l’obertura del Local Jove, la primera acció que ha proposat la Regidoria de Joventut ha estat reubicar al nou equipament l’esplai dels caps de setmana de l’escola. Mentrestant, els dimarts també poden fer ús del Local Jove els membres del grup de batucada d’Els Bakanards.

I com a principal novetat el Local Jove també passarà a estar disponible per a que els infants i famílies, prèvia instància, puguin sol·licitar aquest equipament per a fer-hi festes d’aniversari.

Els treballs de millora i arranjament es fan extensius al conjunt del Parc de l’Arbreda

Al llarg dels darrers mesos no només el Local Jove ha estat objecte de millora i adequació, i és que l’Ajuntament també està actuant en aquests moments a tot el Parc de l’Arbreda per a millorar-ne les seves prestacions per a tots els veïns i veïnes.

Fa uns mesos va finalitzar l’habilitació de la nova pista de futbol adjacent a la pista de bàsquet: es va separar la zona de joc infantil de la de la tirolina mitjançant una tanca de fusta, per prevenir possibles accidents; es van plantar 21 alzines i cercis, espècies autòctones, per dotar el parc de més presència d’arbres; i darrerament s’ha creat una zona de pícnic amb taules que s’instal·laran en els propers dies.


Categories: Joventut