El Parc de l’Arbreda compta amb un desfibril·lador per a la temporada estiuenca

20 jun 2024

DEA Arbreda

Aquest espai d’oci i exercici físic comptarà amb un DEA per garantir la seguretat dels usuaris i les usuàries durant l’estiu.

LAjuntament de Begur ha llogat dun desfibril·lador extern automàtic (DEA) per l’Arbreda, per a la temporada d’estiu:  estarà disponible des del 15 de juny fins al 15 doctubre. Aquest DEA serà custodiat per Carmen Osuna, responsable de la guingueta del parc. El Parc de Arbreda és un espai especialment freqüentat durant l’estiu, com a lloc on practicar exercici físic i com a espai d’oci per a persones de totes les edats. Per això, el consistori considera essencial tenir a l’abast un DEA per garantir la seguretat i benestar dels begurencs i begurenques.

Carmen Osuna va salvar la vida a un jove begurenc

El 22 de gener, Carmen Osuna, voluntària de lAssociació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Begur i llavors gestora del bar del camp de futbol, va salvar la vida dun jove esportista de 14 anys que va patir una aturada cardíaca durant un entrenament. Osuna va iniciar ràpidament les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) gràcies a la seva formació amb Protecció Civil. 

La seva ràpida intervenció, juntament amb l’ajuda dels pares presents i dels agents de la Policia Local de Begur, que van portar un DEA, va ser crucial per estabilitzar el jove fins a l’arribada del Servei d’Emergències Mèdiques de Catalunya.

Territori cardioprotegit

Begur forma part del projecte ‘Girona, Territori Cardioprotegit’, que compta amb 1.060 desfibril·ladors distribuïts pels municipis gironins. Begur en té quatre fixos, i la Policia Local disposa de tres DEA mòbils. El que s’incorpora ara, al Parc de l’Abreda, és el vuitè DEA de la vila.

Dipsalut, lorganisme de salut pública de la Diputació de Girona, ofereix formació gratuïta permanent per a cossos de seguretat, tècnics municipals, voluntaris de Protecció Civil i responsables de les instal·lacions amb DEA.


Categories: Sanitat