El Petit Festival de Begur, una alternativa musical de primer nivell en temps de Covid-19

26 ago 2020

Durant el mes d’agost han pujat sobre l’escenari Alba Carmona, Miquel Abras, Glaucs i David Mauricio.

La cultura no s’atura a Begur aquest estiu. Amb aquesta voluntat, i amb el ferm compromís de garantir escrupolosament totes les mesures de seguretat, recomanacions i restriccions establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19, va néixer durant el mes d’agost el Petit Festival de Begur, una alternativa al tradicional Festival de Música de Begur que enguany hauria arribat a la seva 43a edició i que s’ha hagut de suspendre a causa de la pandèmia.

De la mà de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Begur i de la promotora RGB Músic, s’ha pogut gaudir del 4 al 21 d’agost de les actuacions musicals d’Alba Carmona, Miquel Abras, Glaucs i David Mauricio. Tot plegat en un certamen de primer nivell, en format reduït i adaptat, celebrat al pati de les Escoles Velles i a l’Església d’Esclanyà.

L’encarregada d’obrir el cicle va ser Alba Carmona, estudiosa de la música d’arrel que durant anys s’ha mogut entre els sons de les diferents músiques populars i la música moderna. El 12 d’agost, Miquel Abras va prendre el relleu en un nou espectacle, acompanyat només de la seva guitarra i en un format molt íntim. I el colofó final va anar a càrrec del grup begurenc Glaucs, per commemorar el seu 25è aniversari i el seu retorn després de sis anys de silenci discogràfic; i de David Mauricio, que va presentar els seu disc de debut “Ocells perduts”.

El consistori posa en valor la responsabilitat i la implicació dels veïns i veïnes en el compliment de totes les mesures de seguretat, agraeix als artistes assistents la seva col·laboració en el projecte i ja treballa per a poder recuperar l’any 2021 -quan la pandèmia així ho permeti- una nova edició de l’icònic Festival de Música de Begur.

 


Categories: ConcertsCultura