El ple de Begur s’oposa a l’article 155 i exigeix la llibertat dels “jordis”

24 oct 2017 14:00h

El ple de l’Ajuntament de Begur ha acordat avui, per unanimitat, en sessió extraordinària, oposar-se a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i, al mateix temps, amb una abstenció, la del PSC, exigir la llibertat immediata dels presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, respectivament. Els dos acords seguien mocions presentades per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

 

A la moció contra l’article 155, a més, encara que amb l’abstenció de dos regidors del govern, un independent i el socialista, el ple també ha acordat mostrar-se a favor de fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre i condemnar la violació dels drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat contra la població i les institucions catalanes. “Esmicolen l’autonomia, i tindrem una colònia més que una autonomia”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro.

 

I a la moció sobre l’alliberament dels “jordis”, a més, s’ha deixat constància de les vulneracions de l’Estat espanyol. “Són dues persones, civils, que no han fet res il·legal”, ha recordat l’alcalde, que ha afegit: “Van intercedir perquè les manifestacions fossin pacífiques i cíviques”.

 

En el ple, a més, s’ha recordat l’acord de la junta de govern del 10 d’octubre, amb el suport de l’oposició, CiU, en què es va condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència policial contra la gent que volia votar en el referèndum de l’1 d’octubre, a part de donar el seu suport als més de 900 ferits i reconèixer el comportament cívic i pacífic dels més de 2 milions de persones. A més, segons aquesta mateixa moció, encara que amb l’abstenció o abstenció de votar de dos membres del govern, també es va aprovar exigir la retirada dels efectius de la Policia Nacional i de la Guardia Civil; la dimissió del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional, i deixar constància que els municipis catalans estan al costat de les Institucions catalanes, del Govern i del Parlament.