El Ple de l’Ajuntament de Begur aprova la nova ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic

29 gen 2020

Amb l’aprovació de la normativa el consistori aixeca la suspensió de la tramitació de llicències d’habitatges d’ús turístic establerta al municipi des del passat mes de setembre del 2019.

Begur compta des d’aquest 2020 amb una nova ordenança municipal que regula les obligacions dels propietaris i les empreses gestores dels habitatges d’ús turístic del municipi, tant pel que fa a la formalització de la comunicació prèvia de l’activitat a l’Ajuntament, com al compliment de les obligacions que aquestes persones hauran d’assumir amb l’objectiu de prestar un servei de qualitat.

El text va ser aprovat per unanimitat durant la sessió ordinària del Ple municipal de l’Ajuntament celebrada el 28 de gener i va comptar amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, valora que “aquesta ordenança no només compta amb l’aval de tots els grups municipals, sinó que també del teixit immobiliari, comercial i turístic del municipi, amb qui hem treballat des del primer dia per a consensuar una normativa que atengui les necessitats i interessos de tots els agents implicats”.

En la mateixa línia, Eugeni Pibernat recorda que “Begur era l’únic municipi de la costa que no comptava amb una regulació d’aquest tipus i no podíem seguir esperant a l’aprovació de la normativa per part de la Generalitat”, i assegura que “l’ordenança ens permetrà ordenar i regular el sector turístic a tot el terme municipal, combatre les males pràctiques, eradicar l’intrusisme i apostar per una oferta d’habitatge turístic competitiva, sostenible i de màxima qualitat”.

La nova ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic afecta tots els habitatges del municipi que són cedits pel seu propietari, directament o indirectament, a tercers, i a canvi de contraprestació econòmica, per a una estada de temporada, en condicions d’immediata disponibilitat. En aquest sentit, es considera estada de temporada tota ocupació de l’habitatge per un període de temps continu igual o inferior a 31 dies.

L’Ajuntament aixeca la suspensió de la tramitació de llicències d’habitatges d’ús turístic

Junt amb l’aprovació inicial de la nova ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic, el Ple de l’Ajuntament de Begur també ha aprovat l’aixecament diferit de la suspensió potestativa d’atorgament de llicències relacionades amb els usos del sòl corresponent a les activitats d’ús turístic. La moratòria es trobava en vigor al municipi des del passat mes de setembre de 2019, quan va ser aprovada per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament.

Ara, en paral·lel a l’aprovació de l’ordenança, la Regidoria d’Urbanisme també treballa en la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística (POUM) que permetrà identificar, entre d’altres, el nombre total d’habitatges d’ús turístic que pot absorbir el municipi. Una xifra que en el moment de l’aprovació de la moratòria se situava als 1.464 pisos turístics.


Categories: TurismeUrbanisme