El Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta obre la seva 37a edició

14 gen 2022

Els treballs s’han d’entregar del 3 de gener al 4 de febrer, i com a gran novetat el certamen estrena enguany una nova denominació en homenatge a la cèlebre escriptora i pedagoga veïna d’Esclanyà.

L’any 2022 el calendari cultural begurenc tornarà a reservar un espai privilegiat al Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta, que commemora la seva 37a edició en un estat de forma òptim i a punt per a seguir promocionant arreu del municipi i del territori el talent, l’originalitat i la creativitat de tots els seus participants.

En aquesta nova convocatòria la Regidoria de Cultura es marca com a objectiu seguir consolidant el concurs com una de les iniciatives literàries més prestigioses i amb més tradició a les comarques gironines.

El Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta és obert a tota la població major de 18 anys i les obres presentades han de ser inèdites i no haver estat premiades en altres concursos. Tots els requisits i les bases de la convocatòria es poden consultar a través del següent enllaç; i els treballs s’han d’entregar del 3 de gener al 4 de febrer de forma presencial a l’Oficina de Registre d’Entrada de l’Ajuntament o a través de correu postal certificat. El lliurament de premis es durà a terme el 2 d’abril de 2022 al Casino Cultural de Begur.

Teresa Juvé dona nom al guardó

A partir d’aquesta 37a edició, l’antigament conegut com a Premi de Narrativa Curta Vila de Begur  canvia de denominació. I ho fa per un motiu molt especial: dignificar, homenatjar i difondre la figura i el llegat de l’escriptora i pedagoga Teresa Juvé.

La degana dels escriptors en català, i veïna d’Esclanyà, va complir el febrer de 2021 el seu 100è aniversari. I en el marc dels actes de commemoració de l’Any Teresa Juvé la Regidoria de Cultura ha rebatejat amb el nom de l’escriptora un dels certàmens literaris amb més tradició i prestigi del municipi i del territori.

Xavier Tobajas Bru i Marc Collado Gurillo ja esperen successors

En la 36a edició del certamen es van presentar un total de 82 treballs i el jurat del certamen va escollir el treball del palamosí Xavier Tobajas Bru, “Arreplegant”, com a guanyador del premi. Mentrestant, el begurenc Marc Collado Gurillo va quedar com a finalista del certamen amb la seva obra “Situació cítrica”.


Categories: ConcursosCultura