El Premi Vila de Begur de Narrativa Curta i el Concurs de Contes de Sant Jordi ja tenen guanyadors. Enhorabona!

17 abr 2021

Ambdós certàmens han reunit enguany una gran participació i es consoliden com dos dels projectes culturals de referència al municipi i al territori.

Dissabte 17 d’abril l’Ajuntament de Begur i la Biblioteca Salvador Raurich van entregar els guardons als guanyadors i finalistes de la 36a edició del Premi Vila de Begur de Narrativa Curta i del Concurs de Contes de Sant Jordi, en un acte celebrat al Casino Cultural amb totes les mesures de prevenció per la Covid-19.

A la trobada hi va prendre part l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; la regidora de Cultura, Gemma Coll; Rosa Vilà, directora de la Biblioteca Salvador Raurich; i els premiats -i les seves respectives famílies- d’ambdós certàmens. A més, l’Aula de Música de Begur també va amenitzar la vetllada amb les actuacions de les alumnes de violí Alba i Ariadna Reixach.

Premi Vila de Begur de Narrativa Curta

Aquest 2021 s’han presentat un total de 82 treballs a la convocatòria del Premi Vila de Begur de Narrativa Curta, que enguany ha celebrat la seva 36a edició de la mà de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament amb tot un èxit de participació.

El jurat del certamen, constituït per Carles Fernández, llicenciat en Filosofia; i David Galceran, gestor cultural i redactor de continguts, ha escollit el treball del palamosí Xavier Tobajas Bru, “Arreplegant”, com a guanyador del premi i s’endú com a compensació un xec de 1.000€. Mentrestant, el begurenc Marc Collado Gurillo ha quedat com a finalista del certamen amb la seva obra “Situació cítrica”, i s’endú un premi de 150€.

Concurs de Contes de Sant Jordi

Uns 190 alumnes de les escoles Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell d’Esclanyà han pres part enguany del Concurs de Contes de Sant Jordi convocat per la Biblioteca Salvador Raurich.

El jurat format Mercè Collado, de l’Escola Doctor Arruga; Anna Castro, de l’Escola Oliva Vell; i Rosa Vilà, directora de la biblioteca, ha escollit els següents guanyadors:

Grup A: escolars de 1r de primària

. Premi: Alguer Taberner (Escola Doctor Arruga)

. Accèssit: Aina Cufinyà (Escola Doctor Arruga)

Grup B: escolars de 2n de primària

. Premi: Berta Brea (Escola Doctor Arruga)

. Accèssit: Oriol Mora (Escola Doctor Arruga)

Grup C: escolars de 3r de primària

. Premi: Afra Martí (Escola Olivar Vell)

. Accèssit: Theo López (Escola Olivar Vell)

Grup D: escolars de 4t de primària

. Premi: Blai Grimal (Escola Doctor Arruga)

. Accèssit: Maria Martín (Escola Doctor Arruga)

Grup E: escolars de 5è de primària

. Premi: Julia Anglada (Escola Olivar Vell)

. Accèssit: Maia Espinàs (Escola Olivar Vell)

Grup F: escolars de 6è de primària

. Premi: Sophie Mariel Lara (Escola Doctor Arruga)

. Accèssit: Fiona Martí (Escola Olivar Vell)

Maite Selva, alcaldessa de Begur, posa en valor la participació assolida i explica que “és un orgull veure com els nostres joves, i no tant joves, se senten tan identificats amb aquests guardons, amb els seus valors, i amb la promoció de la cultura arreu de la nostra vila i del nostre territori”.

Per la seva part, Gemma Coll, regidora de Cultura, defensa que “l’Ajuntament té el ferm compromís amb la cultura, el ferm compromís de potenciar i valorar l’esforç, el treball i els bons valors. En aquest sentit, amb aquests dos premis, juntament amb el premi Josep Pallach de narrativa pels alumnes d’ESO i Batxillerat, l’Ajuntament fa arribar la literatura a totes les franges d’edat”.