El turisme begurenc renova el seu compromís amb la qualitat 

19 mar 2024

SICTED

El CCBE distingeix els serveis i els recursos dedicats al turisme de Begur, que es consolida així com una destinació turística de referència a la comarca i a la Costa Brava.

Amb la Setmana Santa gairebé a tocar, el turisme begurenc es prepara per una nova temporada renovant el seu compromís amb la qualitat turística. Així es va fer palès ahir, en l’acte de lliurament dels distintius de qualitat turística que el Consell Comarcal del Baix Empordà (CCBE) atorga a empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED). 

Concretament, els guardons han tornat a distingir la tasca de l’Oficina de Turisme de Begur, la bellesa de platges de Sa Riera, Aiguablava, Sa Tuna i del Racó i les propostes turístiques de l’Hostal Sa Rascassa, l’agència inmobiliària AVI i el Parador de Turisme, iniciatives que revaliden el guardó aconseguit l’edició anterior. També s’hi sumen enguany les propostes de l’Hotel Aiguaclara i l’agència inmobiliària Comangau, que obtenen aquest distintiu per primer cop. 

La trobada anual convocada pel CCBE ha tingut lloc enguany a Calonge i Sant Antoni, i ha reconegut de nou el valor dels serveis i recursos dedicats al turisme de Begur, que es consolida com un dels emplaçaments de referència a la Costa Brava i com una destinació de primer ordre per a totes les persones que visiten la comarca al llarg de lany.

Andreu Peñalver, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, agraeix la tasca que fan tots els serveis i recursos, tant públics com privats, per a aconseguir posicionar la marca begurenca entre les més destacades de la regió, i destaca que els guardons “són una mostra que s’està caminant en la direcció correcta, en el sentit que la nostra proposta és de qualitat i que cal seguir vetllant perquè ho sigui”. 

Distintius de qualitat turística en destinació SICTED

Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són avaluades anualment i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment dun conjunt de bones pràctiques que afecten, entre daltres, a la gestió de les persones, latenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible.

Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias. El SICTED simplanta actualment a 190 destinacions de lEstat espanyol amb més de 13.000 empreses adherides o distingides


Categories: Turisme