El turisme begurenc, sinònim de màxima qualitat turística

22 feb 2023

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha distingit l’Oficina de Turisme de Begur, les platges i cales del municipi i diferents negocis begurencs pel seu compromís de qualitat turística.

Begur ha estat un dels grans protagonistes aquest dimecres 22 de febrer en l’acte de lliurament dels distintius de qualitat turística a empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED).

La trobada anual convocada pel Consell Comarcal del Baix Empordà ha tingut lloc enguany Pals, a Ca la Pruna, i ha reconegut novament la vàlua de tots els serveis i recursos vinculats al turisme de Begur, que es consolida com un dels emplaçaments de referència i com una destinació de primer ordre per a totes les persones que visiten la comarca al llarg de l’any.

Aquest 2023 el Consell Comarcal del Baix Empordà ha renovat el distintiu de qualitat turística SICTED a l’Oficina de Turisme de Begur; mentre que, com a gran novetat, també s’hi ha sumat les platges de Sa Riera, Aiguablava, Sa Tuna i del Racó. Finalment, a nivell local disposen del SICTED dos negocis begurencs: l’Hostal Sa Rascassa i l’agència AVI.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, destaca que “a Begur existeix des de fa anys una simbiosi perfecta i unes sinergies molt positives i prolífiques entre l’Oficina de Turisme i les empreses turístiques del municipi que ens permet garantir els 365 dies de l’any una oferta turística de màxima qualitat que és reconeguda arreu i de referència a tot el territori. Una activitat, en definitiva, clau per a dinamitzar i promocionar la nostra vila”.

Eugeni Pibernat, a més, posa en valor que “enguany també reben el SCITED diferents platges del nostre municipi. Això posa de manifest que anem pel bon camí gràcies al nou model de gestió de platges que hem implementat en aquest mandat i que és sinònim de  proteccionisme natural, sostenibilitat, seguretat, singularitat, benestar, qualitat i gran atractiu turístic”.

Què són els distintius de qualitat turística en destinació SICTED?

L’objectiu d’aquestes distincions és oferir el millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tots els serveis i recursos vinculats al turisme del Baix Empordà.

Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible.

Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias. El SICTED s’implanta actualment a 190 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 13.000 empreses adherides i/o distingides.


Categories: Turisme