El VII Festival Internacional de Cinema consolida Begur com una de les capitals cinematogràfiques catalanes

13 oct 2021

El film francès “Un triomphé” d’Emmnuel Courcol ha guanyat el guardó a millor pel·lícula del festival. Javier Fesser ha estat reconegut com a millor director i la producció catalana “Solució per a la tristesa” s’ha endut el premi al millor curtmetratge.

La setena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava ha estat tot un èxit. Al llarg dels darrers sis dies el públic cinèfil local i català ha gaudit plenament del certamen i de totes les diferents activitats complementàries que s’han organitzat al municipi del 7 al 12 d’octubre.

La directora del festival, Clara Dato, ha agraït enormement l’entrega i civisme del públic assistent, que ha respectat en tot moment les mesures de seguretat establertes, i la implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Begur. “Malgrat les restriccions el públic ha continuat assistint al cinema i ha pogut gaudir de totes les sessions. El cine s’ha omplert de rialles, l’ambient de Begur ha estat fantàstic, tot el poble s’ha implicat en el festival i tots els assistents s’han enamorat de la vila i la Costa Brava”, apunta Clara Dato.

“La presència de Patrice Leconte i de José Mota ens ha fet sentir molt orgullosos i com els nostres dos convidats van dir: ‘no hi ha festival petit’. Aquesta és la il·lusió que ens fa seguir treballant per a organitzar el festival el pròxim any. Ha estat un cap de setmana de cinema!”, explica Clara Dato.

La comèdia francesa “Un triomphe” ha estat la vencedora de la VII edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava. El film d’Emmanuel Courcol narra la història real d’un grup de presos que aconsegueixen un espectacular èxit interpretant l’obra “Tot esperant Godot” de Samuel Beckett fora del recinte penitenciari. El llargmetratge va ser l’obra inaugural en un de les sessions amb més públic del festival. “Un triomphe” s’estrenarà a finals d’any de la mà de la distribuïdora Caramel Films.

Una altra sessió amb una alta afluència d’espectadors al Cinema Casino de Begur va ser la d’”El marit de la perruquera”, que va comptar amb la presència del seu director Patrice Leconte. El realitzador francès -que ha rebut el Premi Internacional Empordà 2021- ha estat un dels convidats estrella d’aquesta edició i ha aprofitat la visita a Begur per tenir una trobada amb els cinèfils de la població i parlar de vells i nous projectes com el film “Maigret” que adaptarà una obra de George Simenon on el seu mític comissari serà interpretat per Gérard Depardieu.

I tan especial com la presència de Leconte ha estat la presència de l’actor i guionista José Mota que també va rebre un guardó honorífic. Mota va fer una defensa aferrissada de la comèdia com a companya de viatge a la vida de qualsevol persona i es va mostrar molt agraït pel reconeixement i va encoratjar públic i organització a seguir fent créixer aquest i altres festivals per seguir promovent i ajudant el cinema.

També en l’apartat de premis honorífics, l’actriu catalana Yolanda Sey ha rebut el guardó New Talent a figures emergents del cinema català. La intèrpret va agrair el reconeixement i va explicar que guardons com aquests ajuden i molt a la visibilitat d’actors que estan en un moment d’explosió de la seva carrera. En un altre ordre de coses, el cineasta Carles Benpar ha recollit el Premi Mediterràniament pel seu compromís rodant films a la Costa Brava.

El festival va tenir la seva jornada final el 12 d’octubre amb projeccions interessants com el documental “Camping life” de Josep Pérez i la reposició de la mítica “La escopeta nacional” de Berlanga. A més, es va posar punt i final de la mateixa manera que va començar: amb la sala plena d’infants gaudint de bon cinema i rient davant una pantalla de cinema.

Palmarès complet del VII Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

. Millor Pel·lícula: “Un triomphe”, d’Emmanuel Courcol.

. Millor director: Javier Fesser per “Historias lamentables”.

. Millor curtmetratge: “Solució per a la tristesa”, de Tuixén Benet i Marc Martínez Jordán.

. Millor interpretació: Jorge D’Elia per “El cuento del tío (Ignacio Guggiardi)”.

. Gran Premi Honorífic: José Mota

. Premi New Talent: Yolanda Sey

. Premi Mediterràniament: Carles Benpar

 

 

 


Categories: Cinema