El violoncel·lista Marçal Cervera rebrà l’homenatge pòstum del poble de Begur amb diverses actuacions musicals

31 oct 2019

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament, i l’Aula de Música de Begur volen reconèixer la trajectòria i honrar el llegat d’un dels intèrprets catalans de cello més prestigiosos del segle XX.

En el marc de la sisena edició de Begur en Flor, que tindrà lloc la primavera de 2020, s’organitzaran al municipi diverses actuacions de violoncels que lluiran el nom del violoncel·lista català Marçal Cervera i Millet, nascut a Santiago de Cuba el 1928 i mort el passat 20 de setembre de 2019 (91 anys) a Begur, on hi residia des de fa diversos anys.

Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur i l’Aula de Música de Begur, que amb aquesta activitat volen preservar i donar a conèixer la trajectòria d’aquest cèlebre músic del país amb motiu de la seva mort el passat mes de setembre.

Fill del mestre Ernest Cervera, germà de la violinista Montserrat Cervera i nebot del violoncel·lista Lluís Millet i Farga, de la família del fundador de l’Orfeó Català, Marçal Cervera i Millet és considerat un dels darrers grans intèrprets catalans del segle XX i el darrer gran mestre del violoncel català.

A part d’un excel·lent violoncel·lista, Marçal Cervera també va ser mestre de moltes grans figures de la música de Catalunya, de les quals va fer bandera a l’estranger: a Itàlia, a Suïssa i a Alemanya, països on va poder desenvolupar abastament la seva carrera musical fins a retirar-se a Begur i seguir ensenyant a moltes generacions de violoncel·listes d’arreu del món.


Categories: ConcertsCultura