El voluntariat extreu més de 350 kg de brossa del fons marí de Sa Riera en una jornada de conscienciació mediambiental

23 ago 2023

L’Associació de Veïns de Sa Riera i el centre de submarinisme Sabarraca-Waterhouse han impulsat aquesta iniciativa per denunciar l’incivisme i demanar més esforços a les administracions per conservar el litoral.

Més d’una cinquantena de voluntaris, entre submarinistes i veïns fent snorkel, van participar en la jornada de neteja del fons marí organitzada per l’Associació de Veïns de Sa Riera i el centre de submarinisme Sabarraca-Waterhouse, el passat 21 d’agost. Tots plegats van extreure fins a 350 kg de brossa d’aquest indret de Begur.

D’entre tot el conjunt d’escombraries en destaca un electrodomèstic gran: una caldera de 250 kg que va requerir de la col·laboració de diversos submarinistes per treure’l cap a la platja. Tot plegat reforça l’objectiu dels organitzadors de la jornada: conscienciar sobre l’abocament incívic de residus i la necessitat que les administracions destinin més recursos per protegir el litoral i el conjunt de l’entorn natural.

Jordi González, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, agraeix a l’entitat i al club la implicació per cuidar les platges: “Gràcies a jornades com aquesta posem l’accent on cal: entre totes i tots hem de sumar esforços per cuidar el nostre patrimoni natural. El nostre compromís és ferm”.

Des de l’organització s’apunta que no només cal institucionalitzar aquesta iniciativa sinó també convidar a la reflexió de la ciutadania, tant del veïnat com de les persones que fan estades al municipi, per posar la cura del medi ambient com a una prioritat social.