El xef Marc Ribas, jurat del concurs de cuina del Peix de Roca de Begur

26 abr 2019

El cuiner Marc Ribas, que s’ha popularitzat com a presentador dels programes “Cuines” i “Joc de cartes” de TV3, serà el responsable del jurat del concurs de cuina popular que es fa dins de la campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que organitza l’Ajuntament. Ribas substitueix Jordi Cruz, que va formar part del jurat en l’edició passada, coincidint amb el vintè aniversari de la campanya. “Busquem la presència d’un xef de renom per ressaltar el concurs, que no oblidem aposta per la cuina més casolana”, ha recordat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat. El concurs de cuina, que enguany arriba a la XII edició, tindrà lloc el 18 de maig, La campanya gastronòmica, que comença demà dissabte i tornarà a presentar la periodista i presentadora de TV3 Helena Garcia Melero, es clourà el proper 2 de juny i compta amb la participació d’una dotzena de restaurants del municipi. A més, la campanya comptarà amb un taller infantil Peix de Roca, una sessió de cinema gastronòmic, una exposició artística i una excursió per conèixer les plantes de la ratafia i arrossada popular de peix de roca.

Marc Ribas va néixer a Girona l’any 1976. Però ben aviat es va traslladar amb la família a Ourense i, posteriorment, a Sabadell, on hi va viure durant 20 anys. Va estudiar Belles Arts i els caps de setmana treballava al món de l’hostaleria per guanyar-se un sou. Al final es va apassionar per la cuina i va convertir-la en la seva professió. Tot i no haver estudiat gastronomia, s’hi dedica professionalment, aportant la seva creativitat cap a una desena de restaurants, entre els quals hi ha Can Ferran, Vitrium, Capritx i Matís. També és un apassionat del culturisme, presentant-se el 2004 al campionat d’Europa.

L’any 2016 la seva carrera professional va fer un gir quan va començar a ser el cuiner del programa “Cuines” de TV3. I un any més tard va estrenar a la mateixa televisió el programa “Joc de Cartes”, com a presentador. A més, la televisió catalana el va escollir per fer les campanades de Cap d’Any del 2018/2019. El 2018, d’altra banda, va publicar el seu primer llibre gastronòmic, “Brutal. Les receptes de Marc Ribas”.

Els restaurants participants en aquesta XXI edició són Cal Bandarra, Carbó Restaurant, Casa Juanita, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Taverna Son Molas i Toc al Mar. En la campanya, com es porta fent des de l’inici, l’any 1997, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca. El preu oscil·la entre els 37,5 i els 77 euros.

Helena Garcia Melero serà el tercer any que presenta la campanya gastronòmica begurenca, que enguany coincideix amb la cinquena edició de Begur en Flor, que organitza l’Associació de Comerç i Turisme de Begur, amb la implicació de l’Ajuntament. L’acte de presentació acabarà, com sempre, amb una degustació de tastets de peix de roca elaborats pels establiments participants, acompanyats d’una copa de cava Peralada. Per poder fer la degustació dels tastets caldrà adquirir els tiquets.

Durant l’acte del concurs de cuina popular també es farà l’entrega dels premis del concurs d’aparadors de la campanya, que arriba a l’onzena edició. Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una passejada en barca pel litoral begurenc. La passejada es farà el diumenge 9 de juny, la setmana després de Begur Sotaigua, que organitza l’associació turística els dies 1 i 2 de juny i que aplega activitats subaquàtiques i aquàtiques, cinema, xerrades, col·loquis, batejos de submarinisme…