El XV Concurs de Fotografia Josep Carreras corona al begurenc Miquel S. Vilà

08 nov 2021

L’organització felicita al premiat i agreix la implicació de totes les persones que han pres part en el certamen aportant les seves creacions i dignificant la figura de Josep Carreras.

Després de conèixer fa pocs dies el veredicte del 36è Concurs d’Arts Plàstiques de Begur, aquest cap de setmana la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles ha acollit un nou acte de lliurament de premis d’un certamen cultural. En aquest cas, ha estat l’entrega de guardons del Concurs de Fotografia de Begur Josep Carreras, que enguany ha arribat a la seva quinzena edició consolidat com un dels projectes de l’àmbit de la cultura de referència al nostre municipi i arreu del territori.

Aquest 2021 el jurat format pels fotògrafs Dito Carreras, Maties Carreras i Robert de la Cruz ha lliurat al begurenc Miquel S. Vilà tant el premi local com el primer premi del concurs per la seva fotografia “Can Marc”. El primer premi està valorat en 300€; mentre que el premi local consta de cinc entrades dobles per a les sessions del Cinema Casino de Begur.

Mentrestant, també van rebre una menció especial del jurat, un diploma i un exemplar del llibre “Begur en Blanc i Negre”, editat per l’Ajuntament, els següents participants:

. Miquel S. Vilà (Begur), per la fotografia “Plaça Forgas”.

. Joan Ripoll Lluch (Sant Feliu de Guíxols), per la fotografia “Els matins són meravellosos”.

. Pere Font Ruiz (Olot), per la fotografia “Guia”..

. Didier Abizanda Ibarz (Terrassa), per la fotografia “Sota un remolí d’estels”.

Fins al 27 de novembre vine a visitar la mostra del concurs

Del 29 d’octubre al 27 de novembre tots els veïns i veïnes i visitants que s’acostin a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles poden gaudir de la mostra del XV Concurs de Fotografia de Begur Josep Carreras que organitza l’àrea de Cultura de l’Ajuntament.

L’exposició recull les 14 fotografies que s’han presentat en l’edició d’enguany i que tenia com a temàtica el municipi de Begur. Les obres participants es podien presentar fins al 16 d’octubre, i ara totes elles s’exposen durant varies setmanes a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles.

Qui era Josep Carreras?

Josep Carreras i Riera (1920-2002) fou el fotògraf de Begur per excel·lència, la memòria gràfica del poble. En un moment en què les mancances i les restriccions polítiques no permetien gaire marge de llibertat, Josep Carreras va saber obrir-se camí i oferir un retrat lúcid i costumista dels últims 40 anys de la història de Begur.


Categories: Cultura