Els Ajuntament de Begur i Palafrugell inicien un estudi d’eficiència energètica als PAE

04 oct 2023

El projecte es treballarà a través de l’Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà gràcies a una concessió de la Diputació de Girona.

Els Ajuntament de Begur i Palafrugell iniciaran aquesta tardor un estudi per millorar l’eficiència energètica dels polígons d’activitat econòmica (PAE). Aquest projecte es podrà dur a terme gràcies a l’acompanyament i assessorament per impulsar comunitats locals d’energia en zones d’activitat econòmica, concedit per la Diputació de Girona. L’Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà serà l’encarregada de dur a terme la primera fase de dinamització.

Des dels dos Consistoris es busca impulsar i implementar projectes que ajudin a transformar no només les empreses sinó també els PAE, amb el propòsit d’acostar-los als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i amb una consciència a favor de la sostenibilitat del planeta.

El projecte actual té com a origen un estudi de viabilitat d’instal·lacions d’autoconsum col·lectiu que es va fer en 21 empreses dels polígons d’activitat econòmica de Palafrugell i La Riera d’Esclanyà de Begur, durant l’any 2022. 

Fruit dels resultats obtinguts i amb la visió de descarbonitzar el territori i esdevenir uns PAE veritablement sostenibles, aquest 2023 des de l’Ajuntament de Begur i l’Ajuntament de Palafrugell es va sol·licitar assistència tècnica a través del Pla de Serveis d’Assistència als Ajuntaments i Entitats Municipals Descentralitzades per la Transició Energètica i l’Acció Climàtica de la Diputació de Girona, que ara s’ha concedit.