Els Amics de les Arts enceten demà el XLI Festival de Música de Begur

26 jul 2018

El quartet barceloní Els Amics de les Arts enceta demà el Festival de Música de Begur, que arriba a la XLI edició, presentant el seu darrer disc, Un estrany poder, que aplega 12 cançons carregades d’energia i amb un so espectacular. El concert tindrà lloc a les 22,30 hores, al pati de les Escoles Velles. Abans, però, hi haurà la ja tradicional baixada del castell, una cercavila que comença dalt al castell i acaba a les Escoles Velles, després de passar per diversos carrers del nucli antic. En aquesta edició, l’animació musical anirà a càrrec de de la formació Moby Dixie, que toca un jazz tradicional a l’estil dixieland, com ho feien les bandes de  Nova Orleans i Chicago a principis del segle XX. El Festival, amb una desena d’espectacles en diferents espais del municipi, està organitzat per l’Ajuntament de Begur i produït per RGB. “La seva filosofia és oferir concerts de qualitat, però alhora assequibles per a un gran públic”, afirmen els seus promotors.

El dia 1 d’agost, Ju oferirà un concert gratuït al nucli antic d’Esclanyà (19.30 h) i el 3 d’agost, a les 22,30 hores, tindrà lloc a les Escoles Velles l’actuació del britànic Myles Sanko, una de les grans veus del soul actual. El 7 d’agost, també a les 22,30 hores, actuaran Duquende i Chicuelo al costat del mas d’en Pinc, on va viure Carmen Amaya, i el 10 d’agost, també a les 22,30 hores, Judit Neddermann presentarà el seu Nua a les Escoles Velles.

El grup The Penguins farà doblet el dia 11 a la plaça de Sa Tuna: a la tarda oferirà el seu familiar Reggae per Xics i, a la nit, mostrarà la seva versió més adulta (gratuït). El 14 d’agost el grup de soul i ska President Xai muntarà la festa a Sa Riera (gratuït). Maria Arnal i Marcel Bagés tancaran el festival el 17 d’agost, a les 22,30 hores, a les Escoles Velles. A més, com a activitat complementària, el 18 d’agost tindrà lloc un espectacle flamenc en homenatge a Carmen Amaya, a les Escoles Velles, organitzat per l’Associació de Comerciants.