Els capgrossos de Begur, Reparada i Perico, celebren avui el seu primer aniversari

28 jun 2019

Els capgrossos de Begur, Reparada i Perico, que representen una parella d’indians, celebren avui divendres el seu primer aniversari. Per commemorar l’efemèride, l’àrea municipal de Festes ha organitzat, a partir de les 19 hores, una cercavila pel centre del poble que estarà amenitzada pel grup de batucada Bakanards. I mitja hora més tard, gelatada popular amb Bakanards a la plaça de l’Església. La recaptació de la gelatada, que és d’un mínim d’un euro, anirà destinat a Serveis Socials. La celebració del primer any dels capgrossos begurencs donarà el tret de sortida dels actes programats per la festa major de Sant Pere de Begur. El programa festiu continuarà a la nit al parc de l’Arbreda, amb dos actes musicals que compten amb la implicació del grup Trapelles. A les 23 hores, hi haurà un concert a càrrec del grup Rocktambuls. I, seguidament, a partir de la 1,30 de la nit, sessió amb el disjòquei  Kharloss Selektah.

L’acte referent del programa festiu continua essent el tobogan d’aigua de 100 metres de llargada, que en podrà gaudir tota la família aquest diumenge, per quart any consecutiu. L’activitat, que és un esdeveniment que supera l’àmbit municipal, estarà ubicat novament a la baixada del carrer Onze de Setembre, la qual cosa comportarà el tancament del vial. El tobogan, gratuït, funcionarà a partir de les 11 del matí i al llarg de tres hores. Novament, centenars de persones podran lliscar per aquest atractiu del darrer dia de la festa local.

Dissabte, la festa continuarà, a les 11 hores, amb el tradicional ofici solemne cantat a càrrec de la Coral de Begur. Mitja hora abans, hi haurà al centre del poble la cinquena edició de la cursa de cambrers Sant Pere Safata, que organitza ACIT. En acabar la missa, a la plaça de la Vila, sardanes amb la cobla Baix Empordà. A la tarda, a les 18 hores, també a la plaça de la Vila, hi haurà l’espectacle infantil “Revolució”, a càrrec de Pentina el Gat. La festa seguirà al pati de les Escoles Velles, a partir de les 19,30 hores, amb un concert a càrrec de l’orquestra La Nueva Saturno. I a partir de les 23 hores, la mateixa orquestra amenitzarà al mateix lloc el ball de festa major.

Diumenge, a part del tobogan, el grup de teatre Es Quinze representarà l’obra de teatre “Barra lliure!”. La representació teatral tindrà lloc a les 19 hores al cinema del Casino Cultural. “Barra lliure!” és una readaptació actualitzada i amb escenes musicals de la primera obra escrita pels pioners del grup i que es va estrenar el 2008 amb el títol “La taverna de les Lolas”. L’aforament és limitat. El tiquet de col·laboració és de 6 euros, que es pot aconseguir anticipadament a l’Oficina de Turisme. A més, durant aquests tres dies, hi haurà la fira d’atraccions a la plaça Lluís Esteva i Cruañas.