Els centres educatius de Begur i Esclanyà fan una posta a punt abans de l’inici del nou curs escolar

10 set 2021

L’Ajuntament ha executat a les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell i a la llar d’infants Ses Falugues diferents treballs de millora per a garantir un estat òptim de les instal·lacions.

Les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell i la llar d’infants Ses Falugues inauguraran aquest mes de setembre el nou curs escolar 2021/2022 amb unes instal·lacions millorades després de les obres d’arranjament que l’Ajuntament de Begur ha dut a terme en aquests centres educatius coincidint amb l’aturada de l’activitat lectiva durant els mesos estivals.

Gemma Coll, regidora d’Educació, emmarca les obres en la voluntat de l’equip de govern de “treballar de la mà dels nostres centres educatius, de les famílies i dels docents per conèixer i donar resposta a les necessitats de les nostres escoles i dur a terme un manteniment continuat de les instal·lacions que garanteixi la plena seguretat i confortabilitat dels infants”.

Escola Doctor Arruga

Els treballs a l’Escola Doctor Arruga van començar a mitjans del passat mes de juliol i el projecte planteja la reforma de manera global dels espais exteriors de l’escola amb l’objectiu de millorar l’espai del pati d’educació infantil i incorporar millores a altres zones del pati de l’escola per tal de potenciar les possibilitats pedagògiques i de lleure. Així, entre les principals actuacions que s’estan executant hi ha:

. Formació d’un nou paviment asfàltic, nous paviments de sauló compactat i zones verdes.

. Reconstrucció de les escales que comuniquen els tres nivells del pati i els murets laterals i substitució de la tanca d’aquesta part del recinte del col·legi (aquesta actuació està projectada per més endavant).

. Habilitació d’una rampa d’entrada per vehicles des de la carretera.

. Instal·lació de tres fonts, una per cada nivell de pati, connectades a la xarxa d’aigua potable.

. Millora del drenatge de les aigües de pluja amb la instal·lació d’una reixa interceptora.

. Instal·lació de nous elements i jocs infantils.

. Disposició d’un espai de parterre natural.

. Instal·lació d’un sistema de reg per aspersió.

Escola Olivar Vell

L’Escola l’Olivar Vell porta uns anys desplegant canvis en metodologies des d’infantil fins a primària que comporten una adequació dels espais on els infants realitzaran les classes i hauran de passar moltes hores. Així, s’ha optat per a pintar les classes amb un color blanc perla que ajudarà a guanyar lluminositat i contribuirà a la sensació d’espai diàfan i acollidor per a l’acompanyament de l’aprenentatge dels nens i les nenes.

Llar d’infants Ses Falugues

En aquest centre educatiu s’han dut a terme les següents actuacions de millora:

. Reforma de les infraestructures per millorar i optimitzar els usos dels espais.

. Reforma del magatzem interior en despatx/magatzem.

. Arranjament d’un nou despatx més proper a l’entrada, amb un distribució de l’espai més efectiva pel treball en equip i amb més intimitat per a les entrevistes. A més, ara l’activitat del despatx i del dormitori no s’afecten mútuament, mentre que abans eren dos espais connectats.

. Finalment, l’espai que queda lliure s’ha d’acabar d’organitzar, així com distribuir el material. A més, el centre vol reflexionar sobre les seves possibilitats d’ús; entre elles, jocs amb la llum i activitats de música.


Categories: Ensenyament