Els costums i les tradicions, a la 19a Fira d’Indians de Begur

26 gen 2024

Indians Begur

Aquesta festivitat, que s’ha convertit en central per la vila, tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de setembre.

Begur escalfa motors per la pròxima edició de la Fira d’Indians, que enguany tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de setembre. Amb l’objectiu de mantenir viva la rica història dels indians i el seu llegat, la temàtica d’aquest any girarà entorn dels costums i tradicions de la cultura indiana. Els indians catalans van portar amb ells una sèrie de costums, tradicions i anècdotes que han deixat una empremta profunda en la història i la cultura del nostre país. Es vol posar en valor la forma de vida d’aquella minoria de catalans que van marxar a Amèrica i van tornar amb una petita o gran fortuna a les seves butxaques.

D’aquesta manera, els diferents aspectes que integren la fira, com la decoració, la imatge, les conferències o les exposicions, aniran lligades a la temàtica central. En altres anys, s’han tractat les havaneres, la literatura, l’arquitectura colonial, els teixits, la dona indiana o les famílies indianes.

Durant la Fira d’Indians, els carrers de Begur faran un viatge en el temps cap a l’època colonial, recreant l’esperit i l’estil de vida dels indians. Des de les vestimentes fins als detalls arquitectònics, la fira captarà l’autenticitat d’aquella època. Oferirà un programa ric en activitats, com desfilades, exposicions, espectacles de música i dansa, i mercats d’artesania amb productes relacionats amb els indians. L’objectiu és transportar als visitants a una experiència immersiva en les tradicions i costums d’aquesta apassionant cultura.

Amb 18 edicions a l’esquena, aquesta festivitat sha convertit en una de les trobades estiuenques de referència i més icòniques de Begur i de tot Catalunya; i en una cita imprescindible per a tots els amants de la història i per a totes aquelles persones que vulguin descobrir i aprofundir en lestret vincle que uneix Begur i Cuba, rodejats de cultura, gastronomia, tradició i un entorn natural i patrimonial encisadors.