Els docents de les escoles de Begur i Esclanyà es formaran en el coneixement del medi natural, social i cultural del municipi

10 feb 2022

La iniciativa forma part de l’Aliança Educació 360.  

Els dies 12 de febrer, 5 de març i 2 d’abril una vintena de professors i professores de les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell i de la Llar d’Infants Ses Falugues participaran del curs “Coneixement del medi natural, social i cultural de Begur i Esclanyà”; una formació per a docents impulsada per l’Escola Olivar Vell, juntament amb l’Ajuntament de Begur i el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà.

Aquesta acció formativa es desplegarà al municipi en el marc de l’Aliança Educació 360 -de la qual Begur en forma part des de l’any 2019- i té com a objectiu oferir al professorat local píndoles de coneixement sobre l’entorn natural, social i cultural de la vila (camins de ronda, patrimoni, vegetació…) a fi de poder-les traslladar, posteriorment, a l’alumnat dels diferents centres educatius de Begur i Esclanyà i poder ensenyar als joves i infants el territori i les seves particularitats i característiques que l’identifiquen.

En aquest sentit, els docents que prenguin part de la formació realitzaran 12 hores lectives i 3 de pràctiques amb els alumnes. I la formació anirà a càrrec de Xevi Turró, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament; i Júlia Clavell, auxiliar de l’Oficina de Turisme.

Què és l’Aliança Educació 360?

El Ple municipal va aprovar a finals del 2019, per unanimitat, l’adhesió de l’Ajuntament de Begur a l’Aliança Educació 360, una xarxa d’institucions públiques i entitats diverses que té com a objectius la millora de les oportunitats educatives de tota la ciutadania en tots els temps i espais de la seva vida; la connexió entre el temps lectiu i el no lectiu, així com entre els diversos àmbits educatius; i l’accés a noves oportunitats educatives en condicions d’equitat i sense exclusions.

L’Aliança Educació 360 està impulsada per la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona. Els criteris per a l’adhesió són: assumir el manifest dels participants en l’Aliança 360; el compromís per al desenvolupament d’iniciatives d’Educació 360 al propi territori; i nomenar representants polítics i tècnics per a les tasques d’interlocució amb l’Aliança Educació 360.