Els escolars de Begur s’afegeixen al Sant Jordi amb un recital de poemes

23 abr 2018

Els alumnes de l’escola Doctor Arruga de Begur s’han afegit avui a la Diada de Sant Jordi amb un recital de poemes a la plaça Forgas. Un recital que ha complementat la III edició de la lectura pública compartida de fragments literaris de Begur, que organitzat l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) de Begur-Esclanyà a la plaça de l’Església. La lectura pública, com sempre, l’ha encetat l’alcalde, Joan Loureiro, que ha llegit el poema “Deixa al vent”, de Montserrat Abelló.

Els escolars begurencs han iniciat la seva particular participació a la Diada amb una cercavila pel nucli antic. Una rua encapçalada per un drac i un sant jordi i amb la presència de molts pares i familiars dels infants. Un cop han arribat a la plaça Forgas hi ha hagut les lectures per cursos dalt un escenari i, per acabar, tots ells han cantat “Els personatges”. D’altra banda, la lectura pública de l’ANC s’ha fet, com sempre, a les escales de l’església parroquial, on els lectors han pogut llegir poemes, prosa, en català, en castellà…

Durant tot el dia,  hi ha hagut parades de roses i llibres pel centre del poble. La Diada es clou a mitja tarda amb una audició de sardanes amb la cobla Baix Empordà a la plaça de la Vila.

Sant Jordi ja es va iniciar a Begur divendres amb dues activitats a la biblioteca municipal Salvador Raurich. Per un costat, es va realitzar una conferència sobre l’escriptor Manuel de Pedrolo, a càrrec de la seva filla, Adelais de Pedrolo. La conferència, “Manuel de Pedrolo. Radicalment, la llibertat”, es va fer dins de la commemoració del centenari  del naixement de l’escriptor. A més, abans hi van haver contes, a dreçats a un públic infantil, a càrrec de l’Olga Cercós.