Els escolars d’Esclanyà i del parvulari de Begur celebren el Dia de la Terra

05 abr 2019

L’escola l’Olivar Vell d’Esclanyà i la llar d’infants municipal Ses Falugues de Begur han celebrat avui divendres el Dia de la Terra. Els 68 escolars d’Esclanyà, com cada any, han fet la seva plantació, que enguany ha consistit en posar trenta plantes de flor en 10 jardineres que prèviament, uns dies abans, havien decorat amb colors fent grups de diverses edats. Els escolars, de P3 a 6 de primària, han plantat a les jardineres margarides, verbena, begonies… les quals després han col·locat a la zona d’entrada del centre educatiu. L’any passat, l’acció es va centrar en herbes aromàtiques i un cirerer d’arboç i un llorer. Però també han plantat oliveres, ametllers, llimoners…

Abans de la plantada, i amb la presència de la regidora d’Ensenyament, Mònica Martínez, s’han entregat els premis del concurs de cartells del Dia de la Terra. Els guanyadors, que han rebut una medalla, un diploma, un detall i un llibre, han estat Zöe de Carquero (6è curs), Violeta Santiso (5è curs), Vesna Zofia (4t curs), Júlia Anglada (3r curs), Meritxell Verpelis (2n curs) i Noa Cuadrado (1r curs). A més, s’han entregat uns premis consistents en jocs de contes a les classes d’ infantil (P3, P4 i P5).

La regidora, abans, ha visitat la vintena d’alumnes de Ses Falugues, que tenien exposats els seus dibuixos que han fet pel Dia de la Terra. Martínez ha entregat a cada un dels alumnes un obsequi, consistent en un davant per pintar. A més, també ha aportat un lot de llibres per al centre.