Els Fons Next Generation arriben al comerç local begurenc

13 mar 2024

Reunió amb els comerços

La Regidoria de Promoció Econòmica va organitzar ahir una trobada amb el comerç local per donar a conèixer les accions que es desplegaran en el marc de les ajudes europees. 

Ahir es va dur a terme una trobada amb representants del comerç local de Begur i la Regidoria de Promoció Econòmica. Amb la participació de 24 establiments, la reunió va girar al voltant del Fons Next Generation de Comerç que han estat concedits al municipi i que tindran un impacte directe en el comerç local. Concretament, es tracta d’una subvenció per al foment de l’activitat comercial a les zones turístiques, concedint un import de 762.215 €, per millorar l’activitat dels eixos comercials de Begur.  Aquestes accions s’han d’executar abans del 31 de desembre 2024.

Durant la sessió, es van presentar les diverses accions previstes des de les millores a la via pública, així com temes de digitalització i formació. Les accions previstes a la via pública són la creació dun ascensor al pàrquing del Sot den Ferrer fins al Camí del Mar per facilitar laccessibilitat al centre de Begur. També s’han previst millores del mobiliari urbà, amb lornamentació de noves jardineres, la renovació i millora de la senyalització tant pel vehicle com pel vianant, i creació de zones climàtiques amb bancs, on es podrà carregar el telèfon, la tauleta o l’ordinador portàtil.

Pel que fa a les accions de digitalització, consisteixen en la creació dun apartat web concret de comerç a la web www.visitbegur.cat, on es donarà més visibilitat als establiments comercials locals, indicant el ventall dels productes que ofereixen, acompanyat dun tour virtual de linterior de la botiga i la seva geocalització. També es crearà un joc de gamificació que permetrà que el visitant a part de visitar Begur pugui obtenir altres propostes daccions a fer a Begur i guanyar punts. 

Així mateix, s’instal·laran tres guixetes intel·ligents per a la recollida de les comandes, amb lobjectiu de posar en valor el comerç local, fidelitzar la clientela i crear noves oportunitats econòmiques, dinamitzant i potenciant el teixit comercial local. Una delles serà una guixeta amb compartiments refrigerats per a la conservació de productes frescos. 

Al llarg de la reunió també es va recordar la col·laboració que hi haurà dhaver entre la iniciativa privada i Ajuntament per tal de fomentar l’ús de les bosses de la compra reutilitzables, la impressió de les lones per millorar la imatge dels establiments comercials que tanquen per temporada i el foment de la formació en idiomes i xarxes socials. 

Presentació del nou Espai Empresa

Aprofitant la reunió, l’Àrea de Promoció Econòmica va donar a conèixer l’Espai Empresa, que es posarà en marxa el 20 de març. Neix per afavorir la relació del sector empresarial amb l’Ajuntament, per tal de conèixer quines són les seves necessitats, millores per a desenvolupar tot el seu potencial. Detectant així quins són els perfils professionals més demandats, millorar les competències dels candidats i acompanyar a les empreses en l’atracció i fidelització de professionals. Per aquest creixement és necessari analitzar i recollir quines són les necessitats de les empreses per a tenir un full de ruta per planificar les accions necessàries. El 20 de març s’iniciarà el servei fent prospecció dels establiments comercials locals.

A més, l’àrea de Promoció Econòmica i Comerç està elaborant un decàleg de benvinguda per a les empreses noves al municipi, on es detallen temes rellevants de cada àrea, com ara les activitats, la normativa urbanística, les mesures vinculades amb el medi ambient, i les activitats per a la promoció econòmica i el turisme.