Els gossos d’atura clouen amb molt bona acollida de públic la festa de Santa Reparada de Begur

17 set 2018

L’exhibició del pastor estartidenc Jordi Muxach amb els seus gossos d’atura Sendi i Excàlibur d’ahir, com ja va passar el dia anterior amb l’exhibició de gossos policials, ha clos amb gran èxit el programa de la festa major de Santa Reparada de Begur. Al llarg d’una hora, els més de 250 espectadors, van gaudir de les actuacions dels dos gossos border collie per dominar ovelles, oques i ànecs. L’acte es va cloure amb la tradicional xocolatada, obsequi de Fonda Caner. “L’exhibició de gossos policials i d’atura ha estat un encert, no només per la novetat, sinó perquè són actes participatius i familiars, per a totes les edats, que és l’objectiu que busquem”, ha recordat el regidor de Festes Populars, Marià Renart.

A part de les actuacions amb gossos, el programa d’enguany ha comptat amb moltes altres novetats, i buscant la mateixa finalitat, com han estat la classe de ioga a càrrec de la instructora Joana del gimnàs DIR; la presentació i concert de sardanes del disc compacte que ha editat la cobla Ciutat de Girona sobre el mestre i compositor Frederic Sirés, o el vermut electrònic amb el grup Trapelles. Però sense oblidar altres actes que han demostrar gran interès, com la IV baixada de carretons, amb 16 aparells; la II visita al convent de Santa Reparada, amb una cinquantena de persones; la recuperació de la trobada de puntaires o el dinar popular, que enguany, que s’ha fet a la plaça dels Indians, ha aplegat més de 120 persones.

Com també ha passat amb els actes més tradicionals de la festa, com l’ofici solemne, cantat per la Coral de Begur; el lliurament dels premis del XXXIII Concurs d’Arts Plàstiques; la representació teatral del grup local Es Quinze, amb el local ple de gom a gom; les sardanes amb la cobla Baix Empordà, amb la plaça de la Vila plena, o el ball de plaça, amb molt bona acollida amb el grup The Hound Dogs, format per músics de la comarca.